WinCC den openoffice programına recete aktarımı

zenginmis

Üye
Katılım
7 Tem 2008
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar , ben WinCC de receteye kaydettiğim bilgileri bilgisayara aktrmak istiyorum , bunun için bir script yazdım , ama sorun su , normalde excel yuklu olsaydı bilgisayarımda sorun yoktu , ama openoffice yuklu .....bunu nasıl yaparım , nasıl bu recetedeki bilgileri bilgisayara , openoffice kaydederim...........yardımcı olursanız sevinirim.....sağoun.......
 
wincc de dosya oluşturabiliyorsa ; noktalı virgül ile ayrılmış olan bir dosya oluştur open office bunu açar

ama dde kullanıyorsan open office de dde link bilgisini excel dekinden farklı bir şekilde yazıyrsun
 
Daha ayrıntılı bilgi verirsen yardımcı olmaya çalışayım. Olayı tam çözemedim.
 
Mesela , WinCC de oluşturduğun recete verilerini pc kaydetebilmek için excel e yazdırılıyor .Ben bu işlem,i excel yerine openoffice programını kullanarak yapmak istiyorum....
 
Anladığım kadarı ile WinCC script veya VBA ile WinCC reçete bilgilerini excel dosyasına kaydediyorsun ve bu dosyayı da openoffice ile açmak istiyorsun.
Daha önce yaptığım uygulamalarda sistemde hiç Ms Office yüklü olmadığı halde verileri saklamak amacı ile Access veritabanı dosyasına yazdım ve bu verileri başka bir uygulamanın hizmetine sunmuştum.
Sizin uygulamada da bu bakımdan bir problemin olmaması gerekiyor. Excel için yazdığınız kodlar sistemde yüklü olan dll' ler vasıtası ile aynen çalışacaktır. Dosyayı açmaya gelince de openoffice' in sorunsuz şekilde açması gerekir. Sadece bu dosyanın makro içermemesi zorunluluk olmamakla birlikte makro bulunmamasında fayda var.
Buna rağmen scriptin çalışmıyor ve sisteminde bir problem varsa karşılaştığın problemi tam olarak yazarsan ben de yazmaya devam edeyim.
Son olarak Openoffice senin esas problemin kesin olarak değil.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,962
Son üye
Emrullah t

Yeni konular

Geri
Üst