wincc de otomatik sayfa desiştirme

alikou

Üye
Katılım
6 Mar 2007
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Herkese Merhaba
elimde ob277b multipanel var. otomatik ve manual sayfaları arasında geçiş yapmak istiyorum.fakat bunu pano üzerindeki oto man butonundan yapmam gerekiyor.birçok yol denedim olmuyor.benim yaptıgım şekilde ilk açılma esnasında otomatıkte ise otomatik sayfasına degilse manuel sayfasına geçiyor.sayfalar arası geçişi tekrar yapamıyorum. bilginizi paylaşırsanız sevinirim.

iyi çalışmalar
 
Slm. Eğer soruyu yanlış anlamadıysam nası birşey yaptığını tam anlayamadım ama şöyle yapabilirsin: oluşturduğun sayfaların özellliklerinden visibility kısmına o pakonun biti 1 iken oto sayfasını göster manuel sayfası içinde aynı şekilde 0 iken göster diyebilirsin.
 
multi panelde bir manual kısmı var birde otomatikte çalışma durumunda seyir kısmı var. ve bu iki sayfa arasında geçişi pano üzerindeki oto-man butonu ile yapmam gerekiyor.yapmam gereken plc den gelen manual bilgisini kullanarak manual sayfasını açmak,aynı şekilde otomatik bilgisi gelince de direk otomatık sayfasını açmak.bunu op içinde bir butonla yapabiliyorum ama plc den sinyal gönderince tek bir sayfaya geçiyor ve orada kalıyor

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
 
Arkadaşım dediğim gibi yukarıdakileri denedinmi? Birde demişinki ilk startta butonun konumu nerdeyse oradan açılıyor birdaha değişmiyor ozamanda yazdığın sayfanın yenilenme süresine bak yine olmadıysa tarama sırasında o bitin durumunu okumuyor demektir. O zamanda sayfalarını yinelemek için script kısmında bir döngü yaz ve bunu her iki sayfanada yükle tabi bu arada ilk mesajdaki işlemleride yapmış olman gerekiyor.Bu şekilde istediğini yapmış olursun.
Kolay gelsin.
 
herkese Merhaba
sorunu sonunda çözdüm.kullandıgım taglara sayfa atıyordum ve bu atadıgım sayfayıda yaptıgım ana sayfadan oto-man durumuna gore çalıştırıyordum.deger bir kez atanıyordu fakat daha sonra aktif olmuyordu.sorunu template kısmında çözdüm.template kısmı herzaman aktif böylece oto-man durumuna gore sürekli sayfalar arası geçiş olabiliyor.
iyi çalışmalar
 
Arkadaşım yapmış olduğun projeyi bizimle paylaşabilirmisin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,301
Mesajlar
916,545
Kullanıcılar
450,136
Son üye
ugur ta

Yeni konular

Geri
Üst