Güvenlik cihazları satış hizmetleri

elektral35

Üye
Katılım
16 Tem 2014
Mesajlar
2
Puanları
1
GİRİŞ GÜVENLİKLERİNDE KULLANILAN

Metal dedektörleri
Ülkemizin içinde bulunduğu sosyoekonomik ve politik unsurlardan sebeple, çeşitli tehditler altına girmiş ve 90’lı yılların başında hain terörist ataklara maruz kalmıştır. Bunlarla birlikte Ülkemizde ciddi güvenlik tedbirleri alınmıştır. Giriş güvenliği gerektiren Adliye Binaları, Elçilikler, Hapishaneler, Havaalanları, Askeri Tesisler, Kamu Kurumları, Holdingler gibi yoğun ve önemli yerlere Metal Dedektörleri konularak, geçiş güvenliği sağlanmaya başlanmıştır.

Elektral A.Ş:’de 90’lı yılların başında “Manyetik Dedeksiyon” konusunda çalışmalarını yoğunlaştırmış ve Ülkemizde Kapı tipi Metal Dedektörlerinin ilk ve tek üreticisi olmuştur. O zamanlar 12.000 $’lar mertebesinde Ülkemize ithal edilen cihazlar, 2000-3000 $’lara pazara sunularak, Ülkemize büyük katma değer sağlanmaya başlanmıştır.

Elektral A.Ş., 1978’de T.C. Devlet Planlama Teşkilatı teşvikleriyle kurulan, bugün ≈8500 m2 kapalı alanda, 80 çalışanı, AR-GE, Elektronik, Elektromekanik, Üretim Hatları, Mekanik Atölyesi, Kalıp Atölyesi, Plastik Enjeksiyon ve Vakum Forming grupları ile entegre bir MİLLİ FABRİKAdır.


Bugün Elektral A.Ş’nin üretimini yaptığı ThruScan Metal Dedektörleri özellikleri ile Dünya’da aranan bir marka haline gelmiştir:

ThruScan geçit tipi metal dedektörleri, el tipi üst arama dedektörleri, silah arama cihazılarının üretildiği fabrikamızın tanıtım videosuna daElektral Presentation Film TR - YouTube linkinden ulaşabilirsiniz.


• ThruScan Metal Dedektörleri Multizone Algılama teknolojisi ile çok bölgede tarama yapmakta(Min. 9 Yatay Bölge) sadece tehdit unsuru yerleri sesli ve ışıklı olarak hem yan panellerde ışıklı olarak hem de grafik zone displayi ile kontrol panelinde göstermekte, kullanıcıya büyük kolaylık sağlamaktadır. Ayrıca ön tarafındaki trafik geçiş ledleriyle (Kırmızı-yeşil) içerisinden geçecek kişileri yönlendirmekte, alarm süresinin ayarlanabilir olmasıyla da birlikte, dakikada 60 kişinin geçişine imkan vermektedir.
• Uluslararası normlara uygun olarak ECAC DOC 30 STANDARD 2 onaylı, NILECJ-0601 L1-5 / IP54/ IEC 348/ EN60950 Class1, CE Belgeli, ISO 9001:2000 Sertifikalı Tesislerde Üretilmektedir.
• “AKILLI DEDEKTÖR” özelliği ile Doğru ve Hızlı Kalibrasyon yapılabilmekte, Otomatik Hassasiyet Programı ile belli bir metal Obje/Silah ya da Test Objesinin Tanınması ve Hedef Metale göre Otomatik Güvenlik Düzeyi Ataması hızlıca yapılabilinmektedir. Bu özellik ile hızlı ve doğru ayar anında yapılabilir.
• Çalıştırıldığı anda etrafındaki olağan manyetik alan yoğunluğunu dara alarak “Oto Kalibrasyon” yapmakta, kendini çalışma şartlarına uydurmaktadır.
• 20 Güvenlik Düzeyi, her güvenlik düzeyinde 246 ayarlanabilir alt hassasiyet seviyesi ile Hapishane Hassasiyetinde Dedeksiyon yapabilme imkanı sunmaktadır. (10 Güvenlik Düzeyi Uluslararası normlara sabitlenmiştir.)
• Zonelar için Farklı Bölgesel Güvenlik Düzeyi ve Hassasiyet ataması yapılabilinmekte, bu da kemer tokası, anahtarlık, cep telefonu, bozuk para gibi metallerin yoğun olduğu orta bölgede hassasiyetin kısılması, diğer yerlerde arttırılmasını sağlamaktadır.
• SRC-Scada Uzaktan Komuta Kontrol Programı ile Bilgisayardan kapı dedektörünün tüm fonksiyonları yönetilebilir – Sesli ve Görsel alarmların uzaktan PC ekranından takip edilebilmesi- Dataların Harddiskte kaydedilmesi–Bunların telefon hattı ile kilometrelerce öteden yapılması mümkün olduğu gibi, direk kablo bağlantısı ile Güvenlik Odasından da takibi mümkündür. Entegre Güvenlik sistemlerine bağlanabilen ThruScan Dedektörleri ile alarm anında CCTV kamera kaydı, turnike aktivasyonu gibi özellikler aktive edilebilir.
• El tipi Uzaktan Kumanda Ünitesi ile tüm fonksiyonlar IRDA Uzaktan Kumanda ile de yapılabilmektedir.
• İnsan sağlığına dost düşük frekanslı VLF teknolojisi ile Hamile bayanlara, kalp pili taşıyanlara etkisi olmadığı hastane, üniversite ve sanayi odası raporlarıyla belirlenmiştir.
• İçerisinde sabit olarak bulunan UPS ile de elektrikler olmasa dahi 2/4/8 saat çalışmasını sürdürebilir.
• Cihazların üzerinde kullanıcıyı yönlendiren 4x20 GRAFİK LCD Ekran bulunmakta, Türkçe, İngilizce, Almanca, Arapça ve İspanyolca dil seçenekleri ve kolay menüsü ile rahatça ayar yapma imkânı yaratılmıştır. Ayarlarda değişiklik yapılabilmesi için Mekanik Kilit ve Dijital Pin Kodu (şifre) konulmuştur. İçerisinden geçen kişinin metal yoğunluğu da 10 kademeli bir Vu-metre(Yeşil-Sarı ve Kırmızı Ledler) ile gösterilmektedir.
• Cihazlar 10 cm. mesafeye kadar yan yana çalışabilmekte, IR koruma özelliği ile sadece içinden birisi geçtiğinde algılama yapması sağlanabilmekte, istendiğinde sürekli algılama seçebilmekte, içinden bir metal parça dahi atıldığında alarm vermesi sağlanabilmektedir. 10 Farklı ayarlanabilir Ses/Ton özelliği ile yan yana konulan cihazların hangisinin alarm verdiği hem ses değişikliği hem de ışıklarlarla kullanıcı tarafından kolayca fark edilmektedir.
• Çevresel Manyetik Gürültü Düzeyi Saptama özelliği ile ortamın elektriksel ve manyetik gürültü düzeyleri dijital olarak izlenebilmekte, bu da cihazın çalışma ortamının seçimi için kullanıcıyı yönlendirmektedir. Otomatik Arıza Gösterimi ile herhangi bir çalışmayan fonksiyonunda kullanıcı uyarılmakta, hata kodu ekrana getirilmektedir.
• Alarm sayacı, 5 haneli Giriş-Çıkış Sayacı (99.999 Kişi/Kapı) özelliği ile yoğun geçiş olan ve istatistiki değerler tutulan alışveriş merkezleri gibi veriler tutulabilmektedir.
• Montajı, sadece 3 soketi ve 8 cıvatayı bağlamak olup, standart bir teknisyen tarafından 15 dakikada yapılabilirdir. Tüm fabrika ayarlarına tek tuşla dönmek de mümkündür.
• Çağdaş, Modüler Dizaynı ve göz alıcı Elinno şıklığı ile ThruScan görünümü ile de mekânlarınızda fark yaratmaktadır.

Dünyada ileri teknolojinin simgesi olan İsrail, Almanya ve İngiltere için Elektral tesislerinde metal dedektörleri üretilmekte “Made in Germany” ve “Made in U.K.” olarak satılmaktadır.

ThruScan Metal Dedektörleri yapılmış olan ihractla AKBANK-DHL ve Dünya Gazetesi tarafından e-ihracatta Türkiye BİRİNCİSİ seçilmiş, İHRACATIN YILDIZI ödülüne layık bulunmuştur.

Dünyada, Birleşmiş Milletler Kalkınma Örgütüne, Natoya, Havaalanlarına, Hapishanelere, Elçiliklere, Bazi Ülkelerin İç İşleri Bakanlıklarına, Cumhurbaşkanlıkları Köşklerine ThruScan ihraç edilmektedir.
Türkiye’de Milli Savunma Bakanlığı Tüm Nizamiye girişleri, Sınır Güvenlik ve Karakollarında, Tüm Vergi daireleri, Telekomlar, Universiade -Üniversite Olimpiyatlarına, F1 Formula Türkiye Grand Prixi, T.C. Başbakanlık Mit Müsteşarlığına, Sanayi ve Ticaret Bakanlığına, Türk Hava Yollarına, Hava Kuvvetlerine, Jandarmaya, Orduya - İhale Ve Alımlarında İhale Makamları Thruscan'i Tercih Etmişlerdir.

Taiwan havalimanı, Frankfurt havalimanı, Bangladesh, Avusturya Viyana, Şırnak, Bingöl havalimanları, Alman Cezaevleri gibi önemli referanslarda TÜRK MARKASININ imzası bulunmaktadır.



Kullanımı da son derece basit olan Thruscan Metal Dedektörlerinin 15 dakikalık kurulumundan sonra cihaz fabrika ayarlarıyla çalışmaya hazırdır. Bu noktadan itibaren kullanıcı cihazın ayarlarını kendi isteklerine göre değiştirebilir.

Dokunmatik Membrane panelinde bulunan Sel-Seçme, Yukarı, Aşağı ve Run-Çıkma tuşlarıyla tüm ayarlar kolayca izlenebilir, Türkçe 4 satır anlatımlı menüsüyle istenen ayar herkes tarafından yapılabilir.





Program menüsüne girmek için, SEL’i bir defa tuşlamak yeterli,

Ekran değişip, yandaki görüntü çıkacaktır.

Programlama menüsüne girebilmek için, dört rakamlı kullanıcı şifresi aşağıdaki şekilde girilir:



Eğer doğru şifre girildiyse, ekranda “GÜVENLİK DÜZEYİ”,
ardından, hemen altında emniyet seviyesi, örneğin “SEVİYE N3” çıkar.

1. Kullanıcı şifresi doğru olarak girildiğinde, ekran program modunda olacak ve o anda ayarlı emniyet seviyesini gösterecektir. Mevcut güvenlik düzeyini değiştirmek için, aşağıdaki işlemler yapılır:

2. SEL butonuna basın, ekran değişip mevcut güvenlik düzeyi değerini parantez içinde gösterecektir. Ör. [03];
3. Yukarı&Aşağı butonlarını kullanarak istediğiniz düzeyi seçin ve SEL butonuna basılır;
4. Ekran değişecek seçilen düzeyin hassasiyet seviyesini gösterecektir. Ör. [05] = 050;
5. Yukarı&Aşağı butonlarını kullanarak istenen hassasiyet seviyesini ayarlanır SEL butonuna basılır;
6. Yeni ayarlanan güvenlik düzeyi ve hassasiyet seviyesi kaydedilecek ve ekran 1. maddedeki gibi ayarlanmış güvenlik düzeyini gösteren haline dönecektir.


Geçiş güvenliği istenen yerlerde mutlaka doğru hassasiyet seviyesi ayarlanması gerekmektedir. ThruScan Metal Dedektörlerinde 0-246 (0-en hassas, 246 en kaba) arası hassasiyet ayarlaması yapmak mümkündür. Bunun için hızlıca “Otomatik Hassasiyet” özelliği de kullanılabilir.
Her alarmın kaynağı, güvenlik elemanı tarafından mutlak suretle bulunmalıdır. Bu durumlarda Güvenlik elemanı el dedektör vasıtasıyla da geçen kişiler üzerinde arama yapabilir.




Kullanma kılavuzunda yazılı prosedürler de çeşitli zaman aralıklarında yerine getirilerek, güvenlik her zaman risk almaksızın yerine getirilmelidir.


Elektral’ın 1978 yılından beri sürdürdüğü Girişim projeleri devletten de en yüksek derece de desteklenmektedir. Elektral hem Arge projeleri, hem de İhracat projeleriyle TÜBİTAK-TEYDEB, KOSGEB ve DTM tarafında en yüksek derece ile desteklenmektedir.

Aydınlık yarınlar için, Yurdumuzda üretilen ve ≈70 Ülkeye ihraç edilen, yurtdışında yapılan Hapishane, Havaalanı ihalelerinde tercih edilen BİR TÜRK MARKASI ThruScan Metal Dedektörlerini gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.



 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,610
Son üye
cagriaytmz

Yeni konular

Geri
Üst