WEM Elektrik Sektörünün Marka Fuarı Oldu

Murat

Site Yetkilisi
Yönetici
Site Yetkilisi
Katılım
19 Şub 2006
Mesajlar
1,607
Puanları
581
Yaş
42
Konum
izmir
Firmamız Elektrokent Perpa Dergisi ile başladığı Elektrik ve Aydınlatma sektörü yolculuğuna 4 yıldır da WEM Fuarı’nı katarak devam ediyor. Adım Yayıncılık olarak 1999 yılı itibarı ile ülkemizde sektörümüzle ilgili ciddi bir fuarın yapılmadığını gördük ve 1999 yılından itibaren dünyanın bütün ülkelerinde yapılan elektrik ve aydınlatma fuarlarını ziyaret etmeye başladık. Gittiğimiz ülkelerde fuarımızın propagandasını yapmaya başladık o ülkelerde yayınlanan elektrik aydınlatma dergilerine Türkiye’de düzenlemek istediğimiz fuarla ilgili bilgiler verdik. Bütün bu çalışmalar sonucunda gerekli altyapıyı oluşturduktan sonra 2006 yılında WEM Fuarı’nın ilkini ciddi anlamda bir katılımla gerçekleştirdik.


Geçtiğimiz yıl üçüncüsünü 13-16 Kasım tarihleri arasında düzenlediğimiz WEM Fuarı’nın üçüncüsünü 12-15 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nin 9-10 ve hollerinde tekrar düzenliyoruz. 2008 yılında WEM Fuarı’nda yakalamış olduğumuz başarının aynısını bu yılda yakalamak için güçlenen kadromuzla gece gündüz demeden canla başla çalışıyoruz. Hem ilk fuarımızı hemde ikinci ve üçüncü fuarımızı düzenlerken fuarımıza katılan sektörümüz firmalarına bir takım sözler vermiştik. Verdiğimiz sözlerden en önemli olanı da dünyanın değişik ülkelerinden nitelikli satın almacıları ve profesyonel ziyaretçileri yol ve konaklama masraflarını karşılayarak fuarımıza getirmekti. Başka bir sözümüzde ülkemizin değişik şehirlerinde bulunan elektrik ve aydınlatma malzeme satıcılarının WEM Fuar’ını ziyaret etmelerini sağlamaktı. Bu sözleri verdiğimizde fuarımıza katılan firmaların birçoğu bize inanmak istemedi. Belki de bize inanmamakta haklıydılar çünkü WEM Fuarı düzenlenene kadar hiçbir fuar firması katılımcılarına böyle sözler vermemişti. Biz bu sözleri verdik ve sözümüzün arkasında durduk. Hem 2006 yılında düzenlenen fuarımızda hemde 2007 ve 2008 yılında düzenlenen fuarımızda dünyanın değişik ülkelerinden binlerce ziyaretçiyi fuarımıza davet edip konaklamalarını ve yol masraflarını karşılayarak firmaların iş bağlantıları yapmalarına vesile olduk. Katılımcılarımıza verdiğimiz bir başka sözde yurt içi ziyaretçileri konusunda idi. Verdiğimiz bu sözü de layıkıyla yerine getirerek ülkemizin değişik şehirlerinden yüzlerce otobüs kaldırarak satın almacıları fuarımızı ziyaret etmelerini sağladık. Hal böyle olunca ve verilen sözler tutulunca WEM Fuarı çok kısa sürede sektörümüzün özlemle beklediği bir fuar olma başarısını yakaladı. Az öncede dediğim gibi bu yıl 12-15 Kasım tarihleri arasında WEM Fuarı’nın dördüncüsünü düzenliyoruz ve her düzenlediğimiz fuar bir öncekinden daha hareketli ve daha kapsamlı oluyor.

Bu yılda WEM Fuarı, düzenlenmesine 1 ay kala yüzde 95 doluluk oranına ulaştı. Ayrıca geçtiğimiz yıl olduğu gibi fuarımıza aralarında; Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Tacikistan, İran, Irak, Suriye, Ürdün, Mısır, Sudan, Fas, Cezayir, Tunus, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, İtalya, Bosna, Makedonya, Yunanistan, Bulgaristan, İspanya, Fransa, Almanya, İsviçre, Lüksemburg, Romanya, Avusturya, Macaristan, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Endonezya, Japonya, Çin ve Kore’nin de bulunduğu bir ülkeden nitelikli ziyaretçiler getiriyoruz. Bu ülkelerden Mısır, Fas, Çin ve Polonya’dan birçok elektrik malzemesi üreticisi firma katılımcı olarak fuarımızda yer alacak. Ne mutlu bize ki WEM Fuarı 4. yılında dünyada isim yapmış elektrik ve aydınlatma fuarları arasında yerini aldı. Elbette Adım Fuarcılık olarak bununda yeterli olduğuna inanmıyoruz bu nedenle her yıl bir önceki yıla göre çıtayı yükselterek devam ettik. 2006 yılında 12.000 metrekarelik alanda yaptığımız WEM Fuarı’nı 2008 yılında artan talep nedeni ile 18.000 metrekarelik bir alanda yaptık. 2009 yılındaki hedefimiz ise ülkemizde yaşanan ekonomik krize rağmen fuarımızı sektörümüzün adına yakışır bir şekilde gerçekleştirmek. Bu hedef bizim için ulaşılması zor bir hedef değil çünkü biz inandık ve şimdiye kadarda inandıklarımızın hepsini gerçekleştirdik. Kuvvetli altyapımız modern hizmet ve bakış açımızla sektörün en önemli fuarını yapmanın heyecanını yaşıyoruz. Şimdiden bütün katılımcılarımıza WEM Fuarı’nı tercih ettikleri için teşekkür ediyor hayırlı ve bol kazançlı fuarlar diliyorum.


WEM Fuarı Sizi Dünya İle Buluşturuyor

Elektrik, Aydınlatma, Kablo, Elektronik, Otomasyon, Enerji, Makina, Kontrol Sistemleri Fuarı 12-15 Kasım 2009 İstanbul Fuar Merkezinde 9 ve 10. holünde Yapılıyor...

2008 tarihi itibariyle satışlarına başlanan fuarımız düzenlenmesine bir ay kala yüzde 90 doluluk oranına ulaştı. Üç yıldır Elektrik & Aydınlatma Sektörü tarafından yoğun ilgiyle karşılaşan WEM fuarı “Elektrokent-Perpa Dergisi, Makina Dergisi, Kobi Rehberi, Kosgeb, İzmir Ticaret Odası gibi onlarca sivil toplum örgütü desteklemektedir.

Elektrik & Aydınlatma sektörünün en büyük fuarı olma özelliğini taşıyan WEM Fuarı 12-15 Kasım 2009 tarihinde İstanbul Fuar Merkezi’nin 9 ve 10. Holünde Ükemiz elektrik ve aydınlatma ve sektörünün üreticileri ile yurtiçinden ve yurtdışından gelen binlerce profesyonel ziyaretçiyi dördüncü kez buluşturutor. “Sektörel İçerik Olarak” Türkiye’nin en büyük organizasyonu olan WEM Fuarı’na Geçen sene 32 ülkeden nitelikli ziyaretçi iştirak etti. Bu senede aynı şekilde fuarımıza aralarında; Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Tacikistan, İran, Irak, Suriye, Ürdün, Mısır, Sudan, Fas, Cezayir, Tunus, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, İtalya, Bosna, Makedonya, Yunanistan, Bulgaristan, İspanya, Fransa, Almanya, Isviçre, Lüksemburg, Romanya, Avusturya, Macaristan, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Endonezya, Japonya, Çin ve Kore’nin de bulunduğu birçok ülkeden nitelikli ziyaretçi katılacaktır.

A’dan Z’ye Elektrik ve Aydınlatma

WEM Fuarı Elektrik ve Aydınlatma sektörünü A’dan Z’ye bünyesinde bulunduran tek organizasyon olma özelliğini 4 yıldır devam ettiren ve Geçtiğimiz yıl dünyanın 30 ülkesinden ve Türkiye’nin hemen hemen tüm illerinden nitelikli ziyaretçiyi ağırlayan WEM Fuarını düzenleyen Adım Fuarcılık Genel Müdürü Cemil Hacısalihoğlu WEM Fuarı’da yakaladıkları başarıyı şu sözlerle açıklıyor. ‘1987 yılından bu yana geliştirdiğimiz bilgi birikimimiz tecrübemiz ve teknik altyapımızla gerçekleştirdiğimiz uluslararası organizasyonlarla sizleri hedef kitlenizle buluşturuyoruz. Hatırlarsanız ‘Bu Fuar Sizi Dünya İle Buluşturuyor’ sloganı ile yola çıkmıştık. Şu anda bu sloganı gerçekleştirmiş olmanın Dünyanın Başkenti İstanbul’da böyle bir organizasyona imza atmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Türkiye’de A’dan Z’ye bütün elektrik ve aydınlatma sektörünü kucaklayan tek fuar olma özelliğini taşıyan WEM Fuarının birincisini 12 bin metrekarelik bir alanda yaptık ilk fuarımızda gösterdiğimiz başarı sonucunda ikinci senemizde yüzde 50 büyüyerek fuarımızı 18 bin metrekarelik bir alanda yapmaya başladık. 4. senemizde ise tüm dünyada yaşanan küresel krizden ülkemizin de etkilenmesine rağmen fuarımızdaki katılımcı sayısını koruduk. Elbette bu başarıyı ve devamlılığı sektörün fuarımızda aradığını bulmuş olmasına borçluyuz. Biz fuarımıza katılan firmaların beklentilerini fazlasıyla karşıladığımıza inanıyoruz. Onlar da bizim bu çabamızın farkında oldukları için WEM Fuarı’nı sahiplenerek yakaladığımız başarıda çok büyük etkileri oldu.’

Daha Bilgi İçin:

Tel: 0212 320 85 85
Faks: 0212 320 85 87

Muzaffer ATAŞ
 
Fuara gittim, abartıldığı gibi değil. Geçen yıl 3 holden oluşan WEM fuarı bu yıl 2 holü bile dolduramamış malesef. Gelecek yıl da bu kadar katılımcı olmayacaktır kanaatimce. Belki de bu yıl yapılan son WEM fuarıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst