Vrf Sistemi

Katılım
5 Ara 2009
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
38
Binamızda 21 dış 93 iç ünite vrf sistemi mevcuttur. Odalarımızdan birinde toshiba marka MMD-AP0361BH model gizli tavan tipi klima var fakat bulunduğu odayı ısıtmıyor oda hemen hemen 45m tavan boyu 360cm. Bunun için servis çağırdık bir çözüm bulamadı ilave cihaz koyalım dedi. Bu model klima sizce yetersizmidir yada ısıtmasının bir yolu varmıdır? Bazı odalardada sistem herhangi bir arıza vermiyor ama klimalar zaman zaman çalışmıyor bir hafta bu böyle sürüyor bununla ilgili olarak ta bilgi verirseniz sevinirim.
teşekkür ederim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kardeş gelen arkadaşlar flitresine baktılar mı belkide Bakım olması gerekiyor
 
Evet hatta bakımı yeni yapıldı ama yıne aynı bi değişiklik yok
 
Arıza Kodu da vermiyor galiba cihaz Sensör değeleri bozulmuş olabilir ve en son iç ünte elektronik kartı gibi geliyor.
 
bahsettiğiniz model ünite 11.20 kw soğutma 12.50 kw ısıtma yapabilen bir model..

yanlış hesap etmiyorsam yani yanılmıyorsam 40 000 BTU kapasitesine denk gelir.. Tavan yüksekliğiniz normal oda standartlarında olsa yani 210 - 230 civarında olsaydı bu model yüksek basınçlı tip bir ünite ile 40-45 m2 alanı ısıtıp soğutabilirsiniz kanısındayım.

Ama sizin odanız yüksek tavan 360 cm.. bu hacmi çok büyütüyor.. ve odanızın durumunu bilemiyorum.. Kaç kapı ve pencere var infiltrasyon ısısı olarak dışarıdan ne kadar ısı geliyor eger kapınız gün içinde çok açılıp kapanıyor yada camlı yuzeyınız çok ise.. bu ünite oraya küçük gelir.. Bildiğiniz gibi ısınan hava yükselir.. sıcak hava sizin tavanınızda yer alıyor.. ünite ısıttıkça çalışyıkça bu ısı aşağıya doğru inecektir.. ama kapasite yetmediği için cihaz ısıtmaya yetişemiyor kanısındayım..

Basit bir şekilde kontrolünü yapalım.. bir akşam cihazı kapatın.. Ertesi sabah cihazı açın .. Cihaz çalışsın.. yaklaşık 1 saat sonra bir termometre ile sizden 3 noktadan ölçüm rica edeceğim. cihazın üfleme ağzından , oda sıcaklığını (yaklaşık yerden 1,5 metre yükseklikten) ve oda sıcaklığı ( yaklaşık yerden 3 metre yükseklikten )ölçümü yapmanızı rica edeceğim.. Bu sıcaklık değereine göre ünitede sıkıntı varmı yokmu fikir sahibi olabiliriz.. yüksekler sıcak alçak kısımlar soğuk ise cihaz kapasitesi küçük geliyor demektir.. yada cihaz üfleme ağzından sıcak hava alamıyorsak exv yada kontrol kartı step valf çıkışlarında arıxa olabilir..

Kolay gelsin iyi çalışmalar dilerim..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,213
Mesajlar
915,861
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst