voltaj dönüştürme

rotsis

Üye
Katılım
7 Ağu 2011
Mesajlar
736
Puanları
6
Yaş
39
iyi günler,
0-10vdc yi 0-48vac'ye nasıl dönüştürebilirim?
 
Boost converter yada stept up converter leri araştır.
 
peki ben 0-10dc arasında atıyorum 4.35v verdiğimde otomatik olarak bu konvertor çıkışı da ona göre skala edip istediğim voltajı alabiliyo muyum?
birde ani voltaj giris değişimlerinde bir sıkıntı olur mu?
 
0-10 volt dc yi , ac yemi dc yemi dönüştürmek iistiyorsunuz..
 
Ben sorunuzu biraz eksik goruyorum.

0-10 volt analog bir sinyal ile 0 -48 volt bir yuk mu kontrol etmek istiyorsunuz? Ac derken kare dalgada ac dir sinusde... yuk kontrol edeceksiniz yukunuzun karekteristigi nedir rezisif mi induktif mi?

Sorumun özü sorunuzdaki amac nedir neyi nasil kontrol etmek istiyorsunuz sinyal kaynaginiz nedir gibi bilgileri detayli eklerseniz cok daha faydali cevaplar alirsiniz.

Diger turlu isinizi bir boost cevirici kısmen gorur ama boost ceviriciler dc to dc olarak piyadasa var. Size bunun cikisina ac cevirici lazım cok karisik is.

Siz neyi nasil kontrol etmek istediğinizi yaziniz biz ona gore yorum yapalim yada sizin isinizi su urun gorur tada su devre gorue diyebiliriz.
 
serkan_48 aslında bir oto trafosunu kontrol etmek istiyorum. Elektronik bilgim olmadığı için ya bir devre tasarlaticam ya da hazır paket bi kart varsa alcm.
kontrolör olarak plc'in analog output modulunden 0-10VDC'yi oto trafosuna yollayacağım.Bu oto trafosunun çıkışı da voltaj seviyesine göre rezistans ısıtacak.yani sonuçta ACye döndürcem ama önce dc-dc sonra yükseltme sırası mı yapılmalı yoksa yükseltip sonra mı acye dönüştürülmeli.
fikir verirseniz çok sevinirim
 
Merhabalar.

Bu bilgi çok iyi oldu. Bir rezistans kontrol etmek istiyorsunuz. Bu rezistans hakkında detaylı bir bilgi alabilirmiyim. Rezistansın çalışma gerilimi maksimumda ne kadar akım çektiği gücü gibi bilgiler çok iyi olur. Bu rezistans normalde nasıl besleniyor buda önemli.

Bu bilgilere göre durum şekillenecektir.
 
işin aslı bugün yerinde bir inceleme yapacagım.incelemeden sonra öğrendiklerimi paylaşabilirim.
Ancak oto trafonun akımı100A civarı ve maksimim 48 volt cıkısı rezistansa veriyor. elektrofüzyon kaynak makinası diye aratırsanız belki daha canlı ornek oluşur kafanızda
 
elinde 48 vac gerilim varmı yoksa 220 vac denmi 48 voltu bir trafoylamı elde edeceksiniz. 48 vac ayarlı voltajı dimmerleyerek elde etmek uygunmu . harcayacağınız maksimum güç 48x100=4800 va mi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,292
Mesajlar
916,501
Kullanıcılar
450,124
Son üye
Ekolll

Yeni konular

Geri
Üst