Voltaj aralığı kaç olmalı

rknc

Üye
Katılım
4 Ocak 2023
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
23
merhabalar evlerde cihazların zarar görmemesi için voltaj aralığı kaç olmalıdır ? şimdiden teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
231 + % 10 / 231 - %15.Ben,koruma ci-
hazlarını 190-240 arası ayarlarım.
sami ustam, geçen sene aşağı mahallenin trafosu yandı, aydem sağolsun bizim trafodan takviye yaptı, tabii yapan güzel insanlar bizim bir fazı bağlamayı unutmuş ve elektrikler birden 110 volta düştü. benim evde çalışan sadece tv ve buzdolabı kaldı. aradık düzeltin dedik tabii bir iki defa gitti geldi. komşularımın aşağı yukarı hepsinin evinde sağlam cihaz kalmadı. sonra ben merak ettim neden benim tv ve buz dolabı çalışıyor diye. kullanma kılavuzlarını buldum ve baktım sadece bu iki cihaz evrenselmiş. tabii benim evde sadece bir tane 12 volt adaptör yanarken diğer evler güm. forumdan okuduklarımdan aklımda geleni yaptım telefon ettikten sonra kaç tane cihaz varsa hepsinin fişini çektim. o gidip gelmelerde yüksek voltaj düşük voltajdan ben etkilenmedim. olan fişini çekmeyi unuttuğum adaptöre oldu.
 
@paskomya üstat Aydem cihazları zarar görenlerin zararını karşıladı mı? Bilginiz var mı?
ben söyledim, elektrikçi çağırın tutanak tutturup gidin dedim. yaptılar mı? yapmadılar mı bilmiyorum. benim adaptörü ben yaptığım için gidemedim. zaten gitsem kaç lira ki. altı üstü bir adaptör.
 
Trafo lojmaninda otuyorsunuz galiba.
ben cevap yazmak istemedim, siz benim yerime yazmışsınız teşekkür ederim. hani şimdi örnekleyecek olacağım, boş verin. bu arada benim ev ile trafo arası 200 metre ve voltajım 237 ac volt. eskiden 217 voltu zor görüyordum (geceleri 195-6 gibi oluyordu)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst