Prizlerdeki farklı voltaj

letmax

Üye
Katılım
24 Eyl 2023
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
48
Merhabalar. UPS sürekli aşırı akım moduna geçip çıkış voltajını düşürüyordu. Bugün tek tek tüm prizlerdeki voltajları ölçtüm ancak pclerin bağlı olduğu prizde 246v akım geliyor. Diğer prizleri de anlık olarak takip ettim hepsi standart 240 volt. Bunun sebebi ne olabilir? Ne gibi bir önlem almam lazım?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Bu voltaj farkı aynı anda farklı prizlerde ölçümde yaşanıyor. Birden fazla ölçüm cihazı var ve hepsi farklı prizlerde takılıyken aynı andaki voltaj değerleri sadece PC olan prizde farklı gösteriyor. Cihazları rotasyon ile farklı prizlerde denedim cihaz ölçümleri doğru çıkıyor. UPS SNMP kartının okuduğu değer de ölçüm cihazı ile aynı. Prizlerde birşey takılı değilken de değerler yine farklı.
 
3 - 5 volt gerilim dalgalanması normal çok birşey etkileyeceğini düşünmüyoruz. Ups de sıkıntı olma ihtimalinide düşünün.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,779
Kullanıcılar
449,981
Son üye
Muhammeddt

Yeni konular

Geri
Üst