Visual Studio (Visual Basic) ile Uzaktan Kumandalı Araba

Aerrow

Üye
Katılım
8 Eki 2012
Mesajlar
94
Puanları
1
Yaş
32
Konum
NETAŞ
Öncelikle merhaba...

Bilgisayar programcılığı okuyorum.Başlıktan da anlaşılacağı gibi bu projeyi yapacağım ama elektronik bilgim fazla yok.Bu projeyi yapabilmem için bana hangi elektronik malzemeler lazım olucak açıklamalı şekilde yazabilecek varsa sevinirim.Hatta ben böyle birşey yaptım yardımcı olurum diyen varsa ve istanbulda oturuyorsa her türlü yanına gidebilirim.

Şimdiden Teşekkürler...
 
Devreleri hazır alacaksan;
uzaktan kumanda için iki kanal kumanda alıcı ve verici, (bilgisayardan kontrol edilecekse vericinin sadece verici devresi lazım olacak..)
motor için; motorun DC veya BLDC (fırçasız DC motor) olduğuna göre çift yönlü esc.
sağ sol için de bir adet servo gerekir.

Kendin yapmak niyetindeysen de ATX-34 RX-34 gibi bir alıcı verici çifti, 2 adet mikrokontroller, bilgisayar bağlantısı için seri port veya USB-seri dönüştürücü, (TTL seviyesinde değilse artı olarak max232 ) gibi elemanlar gerekir.

Veya daha farklı konfigürasyonlarda yazılabilir. Önerim elektronik bilgin fazla değilse ilk yazdığıma benzer hazır parçalar kullanman. RC model mağazalarında bulabilirsin. Eğer kontrol bilgisayar dan olacaksa verici ve bilgisayar arasında özel birşey yapman gerekebilir.

Özel bir devre kurmadan direkt bağlantı için paralel portun tek bir pinini mach3 gibi kullanıp direk vericiye bağlantı da yapılabilir. Bu durumda PC de paralel porta çok hızlı olarak bilgi basman gerekir. İleri geri, sağ sol çözünürlüğünü 10 adım yapsan, en az 100 mikrosn de bir bilgi basman gerekir. Sanki bir mcu kullanmak daha kolay..

Seçenekler fazla.
Sana uyan seçenek üzerinden gitmek daha mantıklı...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst