Visionic 5+1 Ses Sistemimde Bir Problem Var

Kimim Ben

Üye
Katılım
10 Ağu 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba. Adım ramazan ben elektronik meraklısı küçüklüğümden beri uğraştığım az çok elektronikten anlayan ama okulunu okumamış çaylak biriyim :). Arkadaşımdan visionic marka 5+1 aldım. Şöyle bir problemim var sistemden bass sesi geliyor, kolonların biri çalışıyor ama diğer 4 kolondan ses gelmiyor. İlk başta sorunun kolon kablolarından olabileceğini düşünerek bütün çıkışlara tek tek çalışan kolonu taktım ama sonuç alamadım. Sistemi söktüm her hangi bir yanık izine rastlamadım 1 tane çıkış entegresi dışında. Resimlerini ekleyeceğim ama şuan mümkün olmadığı için ekleyemedim. Çıkış entegrelerine tek tek baktım kodlarına üzerindeki yazılara ve entegrenin kodu TDA2030A. Ben şahsen sorunun çıkış entegresinde olabileceğini düşünüyorum. Allah nasip edersede yarın resimlerini koyacağım. Şimdi size soracağım soru şu acaba çıkışımı yanıktır? ve bu entegreyi ( TDA2030A) bulabilirmiyim ve fiyatı nedir? Eğer maaliyeti yüksek olursa tamir etmeyeceğim. Ayrıca şunuda belirteyim şu elektrik ölçüm cihazıyla entegreleri söküp tek tek ölçtüm. Ölçüm şeklimide kısaca anlatayım entegre 5 pinli, elektrik ölçer aletinide "bız" diye hitap ettikleri, iki ucunu (+,-)birbirine deydirdiğimde "beep" diye öten konuma getirdim. Entegrenin ortadaki pinine elektrik ölçerin + kutbunu temas ettirdim ve diğer pinlere tek tek - kutbunu temas ettirdim. Sonuç olarak 7 entegreden sadece 1 tanesinden bir tepki aldım. Elektrik ölcerin ekranında rakamlar 0 dan 100 küsür rakamlara yükseldi, diğerlerinde ise tepki yoktu. Zaten bunun neticesinde çıkışlarda sorun olduğu kanaatine vardım. Şimdi anlayan bilen üstadlarımdan yardım bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim. Hayırlı sahurlar hayırlı ramazanlar :)
 
Kimsenin cevap vereceği yok sanırım :). Sorunu hallettim arkadaşlar yinede teşekkür ederim. Çıkışları değiştirince işim halloldu :) herkese selamlar.
 
Vallahi kardeşim kolonların kablolarında sorun yoktu, elektronik aksnındada bi yanık belirtisi yoktu, bende direk çıkışlara yöneldim ve değiştirdim sorunm düzeldi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst