Ses sisteminden gelen gürültü

ses çıkartma ve verim farkı var yuvarlak olan seramik nüve daha yüksek manyetik iletkenlik yoksa normal trafo koyabilirsin verniklemek gerekebilir.
Peki 24 volt aclik trafoyu doğrultunca oluşan voltaj farkını nasıl yok edebilirim? Mesela daha önce 24.5 voltluk trafoyu doğrultunca 36 volt almıştım ki bu da elimdeki amfiler için fazla oluyor. Çözüm olarak ne önerirsiniz?
 
12v yada 9v al tak 100watt 24v varsa sarımını yarıya düşür ama toplamasını yapamazsan sesli olur step down voltaj düşürücü bak.
 
Son düzenleme:
arkadaşlar selam. yeni bir konu açacaktım ama konu kirliliği olmasın. ses sistemine bilgi olarak uzak kalıyorum. şöyle bir sorunum var. amfi sistemi var. hoparlör ile dışarıya ses yayını yaparken hiç bir sorun yok. yalnız sistemin bulunduğu odanın kapısı alüminyum ve kapı açıldığında ses bozuluyor. güçlü parazitlenme başlıyor. cızırtı, hışırtılanma gibi. cihazların yerini değiştirmeden, nasıl bir çözüm üretilebilir. oda da ufak zaten. cevap için teşekkürler.
 
fikrimce bobinlere giden kondansatör yeterli filtrelemeyi yapamadığı için bobinler titreşimle ses yapıyor
 
Bluetooth modulu ayni guc kaynagina bagliysa yapiyor bende cozemedim. Hatta bende bununla ilgili bir konu actim. Guc kaynagi ayni oldugunda hep dip ses oluyor bunun icin sanirim bir filtreleme gerekli bende hala cozum ariyorum. Bluetoothu pil veya baska bir guc kaynagiyla beslediginde sorun duzeliyor. Ayni guc kaynagina bagli olmamasi lazm amfi ve bluetoothun, akuye bile baglasan dip ses oluyor. Amfi ve bluetoothun ayni devrede oldugu moduller var bir cozumu var ama bende bulamadm. Yardimci olacak arkadslar simdiden tesekkurler.
 
Bu gürültüyü gidermenin yolu yok mu? Normal sargı trafoların fiyatları çok yüksek, bilgisayar için tasarlananlar uygun oluyordur mutlaka ama bana 24 volt lazım.
Evet bir kaç yolu var ama çok az etki eder yine de denemeye değer.
1. Kullandığınız D sınıfı amplfikatör entegresinden ve D sınıfının getirdiğ çıkış filtresinden,
2 .Kartın dizaynından,
3. Güç Kaynağından
4. Kablolamadan

1. İçin yapabileceğiniz bir şey yok, belki çıkış filtresi ile uğraşabilirsiniz.

2. Şu an en kolay halledebileceğiniz şey amplinin kartın kazancını düşürmek, deneyenler etkili olduğunu söyledi. Siz yapabilrseniz R27 direncini diğerlerine zarar vermeden sökün. Kartınız resimdekinden farklı ise, birşey yapmadan önce yazın. ( Tablodaki direnç no lar farklı, R2)

Ayrıca, açılışta çok fazla POP sesi duyuyorsanız, girişe paralel 4k7 direnç takabilirsiniz ( bu kartın dizaynından kaynaklanıyor)

3. Güç kaynağını değiştiremiyorsanız seri toroid bobin (kendiniz yapabilirsiniz) ve paeralel kondansatörler koyabilirsiniz.

4. Bunlarr bittikten sonra gnd ile ilgili kablolamayı değerlendiririz.

Ancak hepsi olsa bile mucize beklemeyin.
 

Ekli dosyalar

  • tpa3118_gain2.jpg
    tpa3118_gain2.jpg
    87 KB · Görüntüleme: 9
  • tpa3118_gain.jpg
    tpa3118_gain.jpg
    253.2 KB · Görüntüleme: 9
  • tpa3118_input_pop.jpg
    tpa3118_input_pop.jpg
    92.7 KB · Görüntüleme: 8

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst