vestel klima yeni olmasına karşın ısıtmıyor.

hakantalay

Üye
Katılım
22 Ağu 2013
Mesajlar
4
Puanları
1
herkese merhaba iyi çalışmalar.yeni 24 btu split vestel klima r-410 gazlı istenilen derecede ısıtma yapmıyor.gazı var dönüş basıncı iyi.üfleme sıcaklığını ölçtüm 36-37 derece.bu klima daha yeni.randıman alınamıyor.montajıda fena değil.başına bu klimalarla bu derece arıza gibi gelen arkadaşların fikir ve deneyimlerini paylaşmak isterim.herkese slm.iyi çalışmalar bereketli kazançlar.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
gaz var dönüş basıncı iyi demişsiniz. Bize basıncını yazarmısınız?

Ayrıca bu cihaz hangi şartlarda çalışıyor. Yani hangi ilde takılı ve dış hava çalışma sıcaklığı nedir. Ve ortalama çalıştığı mekanın metrekaresi yüksekliği kaç pencere kapı var yazarmısınız.

36-37 derece üflemesi sorun. ya bulunduğu ortama göre çok küçük bir cihaz. ya dönüş havası çok soğuk. ya gazı eksik. yada dış ortam sıcaklığı çok çok soğuk. heat pump görevini yerine getiremiyor. Verimi düşüyor.
 
bu klima bi hayırsever tarafından camiye taktırılmış.servisi gelmiş bakmış normal demiş geçmiş.yaklaşık olarak 20-metre kare .dış ortamı ölçmedim fakat hayli soğuktu.dönüş basıncınıda 410 gaz lı olduğundan hortumu unutmuşum.bu gün bakıcam nasipse.gazı komple atıp güzel bi vakum yapıp trazi ile gazı vericez bakalım ne yapıcak.
 
Dostum eğer dış hava sıcaklığı sıfırın altında ve ısıttığı mahal çok büyükse bu sorunla karşılaşılabilir. siz gazı atıp yenisini şarj etmeden önce bi ölçümleyip değerlendirin derim.

kolay gelsin.
 
klimanın etiket değeri üzerindeki gaz miktarını öğrenip sağlam bir vakumdan sonra yeniden gaz vermenizi tavsiye ederim.
 
gazı boşaltıp.terazi ile r-410 1.150 gr gaz verdim klima yok ısıtmıyo.bu bukadar fazla bi şey ypacak yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,299
Mesajlar
916,535
Kullanıcılar
450,131
Son üye
mrtblkl

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst