Vaviyen anahtar problemi

sayac

Üye
Katılım
7 Nis 2012
Mesajlar
59
Puanları
1
Arkadaşlar oturduğum evde koridorda tek lamba ve iki vaviyenle kontrol edilsin diye yapılmış.bir anahtardan lamba yandığında diğer anahtardan kapatılma oluyor.ama en son kullanılan anahtar eski konuma getirilmediğinde ilk anahtar çalışmıyor.anahtarlari açıp baktım, normalde vaviyen anahtarda üç tane bağlantı olması lazım biliyorum, iki bağlantı yapılmış (siyah-kahverengi)
Koridora girişte anahtara basıp açıyorsun lambayı sonuna gidip kapatiyirsun diğer anahtarla.ama en başa gittiğinde anahtar çalışmıyor.koridor sonundaki anahtarı eski haline getirdiğinde çalışıyor ilk kulanilan anahtar.yani tek anahtardan sorunsuz açma kapama oluyor.ikisi birden kullanılırsa son kullanılan anahtar önceki konuma getirilmesi gerekiyor.bilen elektrikçi arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim
 
yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla tesisatınız vavien değil, anahtarlarınızda vavien değil sanırım, yapılan iş 2 anahtarı seri bağlamışlar, daha detaylı fikir yürütebilmemiz için anahtarların arka bağlantılarının fotolarını yükleyebilrirseniz daha sağlıklı çözüm üretebiliriz.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ugur bey inde dedigi gibi anahtarlardan biri yada her ikiside vavien olmayabilir , anahtarlarin baglanti fotograflarini paylasirsaniz problem daha net belli olur.
 
Normalde çalışan bir vavien tesisatına arıza durumunda bilerek veya bilmeden bir adi anahtar takılırsa anlattığınız olay olur ( belki dediğiniz gibi iki anahtar var), anahtarların üzerindeki klemensleri,şemaları ya da yazılanları fotoğraflarsınız daha iyi yardımcı olabiliriz .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst