Vaviyen anahtarı akıllı wifi anahtar'a bağlama hakkında yardım

İlgili modülün tanımıyorum ancak diyagram üzerinden anladığım kadarıyla sizin iki anahtar arasına iki adet daha kablo çekmeniz gerekecek.

Vavien tesisatında faz bir anahtarda olurken retour (lambadan gelen) kablo diğer anahtarda olur.

Ancak siz modülü tek bir anahtara takacaksınız bu durumda gereken iki bağlantı öbür anahtarda kalmış oluyor.

Bu durumda retour (lambadan gelen) kablosu olan anahtara modülü takacaksınız. Ayrıca iki anahtar arasına iki kablo daha çekeceksiniz birisi faz için diğeri anahtarın L hattı için.

Aşağıda kabaca çizdiğim diagrama göre:

Ekli dosyayı görüntüle 83704

Kırmızı: Faz (Faz olan anahtardan modün olduğu anahtars çekilecek yeni kablo ve doğrudan modülün L girişine bağlanacak.

Yeşil: Faz olan anahtarın L girinşinden yeni bir kablo çekilecek ve modülün Si girişine bağlanacak. ( çünkü oraya takılı olan fazı aldık modüle götürdük)

Mor: Lambadan gelen uç modulün L1 girişine bağlanacak.

Sarı: modülün olduğu anahtarın L girişinden modülün COM girişine.


Yanlış anlamadıysam böyle. Ancak takıldığım nokta Manuel kullanımda ikinci anahtardaki fazı iptal ettiğimiz için vavien tesisatı işlevini yerine getirecek mi hiç bir fikrim yok. Modül kendisi manuel kullanımda Si hattından besleme vermezse ikinci anahtar çalışmaz gibime geliyor.
Çok teşekkür ederim bu detaylı çizim için. Eğer hat çekmemi gerektiriyorsa işte bu beni biraz zorlayacak gibi duruyor. Bir umut daha basit bir yolu vardır diye düşünüyordum açıkcası.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Çok teşekkür ederim bu detaylı çizim için. Eğer hat çekmemi gerektiriyorsa işte bu beni biraz zorlayacak gibi duruyor. Bir umut daha basit bir yolu vardır diye düşünüyordum açıkcası.

Belki bir kablo azalta bilirsiniz. Diğer anahtardaki fazı öbür tarafa yeniden çekmek yerine onu orada körlersiniz. Modülün yakınındaki buat üzerinden daha kısa bir faz kablosu çekebilirsiniz.

Kablo çekmek çok zahmetli bir iş değil. Bir kılavuza ihtiyacınız var sadece, kılavuz yoksa iki anahtarın arasındaki kablolardan birisini kılavuz olarak kullanabilirsiniz.

Yani diyelim iki tane ek kablo çekmeniz gerekiyor. İki anahtar arasında olan kablolardan birini kılavuz olarak kullnmak için ucuna 3 kablo bağlarsınız ve önce anahtardan buata sonrada buattan diğer anahtara yekpare olarak üç kabloyu çekersiniz (üçüncü kablo kılavuz olarak kullandığınız kablonun yerine.)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,766
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst