Vakum Tabla

Doğru anladıysam sana üstündeki parçayı kaydırmayacak bir malzeme lazım. Aklıma gelen en iyi malzeme oto lastiklerinde kullanılan malzeme. Araştırınca sentetik kauçuk, doğal kauçuk gibi sonuçlar çıkıyor. Bu malzemeyle motorlardaki V-kayış, triger kayışı aynı diye tahmin ediyorum. Neticede hepsinin (oto lastik, kayışlar vs) ortak amacı kaymadan ilerlemek.

Şu malzeme benziyor:
http://rotahirdavat.com/urun_detay.asp?kategoriID=68&markaID=35&urunID=579

Aynı sitede Viton levha da gördüm. Viton siyah o-ring'lerde kullanılan malzeme.
 
Bir malzeme buldum bu iyi gibi. İstanbul Karaköy’de malzeme bulmak zor. Fiyaka iş değilse kimse yardım olmuyor o kadar kauçukçu arasından sadece bir tane adam gibi
esnaf çıktı yardımcı oldu. Hepi topu alacağım bir metre adam denemeden etmeden hatta malzeme jelatin içinde diye yüzeyini bile elletmeden koca top levhayı satmaya çalışıyor. Kafasına göre fiyat çekiyor. Aynı mal yan dükkanda 3 katı fiyatına satılıyor. İnşallah bunlara ayar çekilir. Fiyat etiketi zorunlu olmalı...

-
Güncelleme:
Şöyle bir şey yaptım inşallah kompresoru bozmayız
IMG_0161.jpg
 
Abi vakum icin kullanacaksan basma hattini bosa cikart. Vakuma inmek icin enerji harcarken birde basmak icin ugrasmasin.

Ama ilk calisinca yag atiyotmu dikkat et. Yag atabilir az bir miktar.
 
Valla pek iyi değil gibi. Yani cnc koyunca kesiyor sorun yok. Fakat yani şöyle kaba talaş derin girecem derseniz sıkıntı. Ama vakum değerinden olabilir. Bakalım.
 
Kaşe yapılan eva lastiği mi abi o
 
Benziyor ama kaşe lastiği daha silikon gibi..
 
Eğer küçük değerlerle gidilecekse bant takviyesi de düşünülebilir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,964
Son üye
lelaxi

Yeni konular

Geri
Üst