Uydu yayını bölmek

Replay_

Üye
Katılım
29 Ara 2015
Mesajlar
47
Puanları
1
Yaş
35
Merhabalar
Çatıya koyduğumuz bir çanak antenin yayinini splitter la bölüp farklı tv ler de izleyebilirmiyiz. Diger sorum bunu turksat digitürk d smart gibi yayinlarda da yapabilirmiyiz.

Teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Iki tv ayni anda calisacak ise olmaz. Cift cikisli lnb kullanip iki aliciya ayri ayri baglanti yapmak daha mantikli.
 
Sorunuz splitter kullanılarak 2 TV birbirinden bağımsız olarak farklı kanalları aynı anda gösterebilir mi şeklinde ise Digitürk için yapılabilir.
Gereksinimler:
MDU5 LNB,
Diğer TV için de 1 adet Digitürk receiver,
Splitter
 
Çiftli ve ya 4 lü lnb ile Türksat yayını izlemek mümkün ama digitürk zor gibi geliyor bana sonuçta digitürkün yan oda diye bir uygulaması var. Ayrıca digitürk baya şifreli bir yayın evde dağıtmak biraz zor. Bence digitürkü aynı anda izleyebilmek için kablosuz görüntü aktarıcılara bir göz atın. Ama unutmayın aynı yerden aynı yayını izlemek zor. Ancak kablosuz görüntü aktarıcı ile yayını çoğaltabilirsiniz.
 
İyi Akşamlar yeni konu açmayın burdan yazayım dedim.
Tek uydunkablosu ile iki ayrı uydu yayını izleyebilirmiyim. Mesela bir uydunalıcı ATV diğeri Fox TV yı gösteririmi
 
Merhaba. Bizzat bunu deneyip bundan olumlu sonuç alamamış ve bunu forumda daha önce paylaşmıştım. Çok nadiren bu sinyal çoklayıcı bir swiçten sonra, bu ikiye çoklanan uydu giriş sinyaliyle bazen iki farklı kanal olarak sıkıntısız da çalışabiliyor, ama bunun ATV ve FOX kanalları olabilmesi tamamiyle bazı tesadüflere bağlıdır, switch ile çoğu zaman bu yayınlar bu TV'lerdeki uydu görüntüsünde tümüyle bozulmuş oluyor.

Tek bir çanakla 2 ayrı kanalı, 2 ayrı TV'de seyretmek için dual LNB çıkışı şarttır. O zaman her halükarda (tesadüflere kalmadan) çok farklı kanallar birbirinden bağımsız olarak izlenirler. Dual LNB değil tekli LNB'den switch ile ayni sinyal ikilendiğinde izelenebilmesi o anki tesadüflere kalır. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst