Uydu ve TV Yayın Sistemi

yenmuh

Üye
Katılım
21 Eki 2009
Mesajlar
30
Puanları
1
Yaş
38
Selamlar

İncelediğim bir projede anlamadığım ve bilmediğim bazı kavramları aşağıda soruyorum. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Soru 1) Tap-Off 2/1 nedir?

Soru 2) RG 6/U-6 ile Rg 11/U-6 arasındaki fark nedir?

Soru 3) TV hattın üzerinde 7 sorti var, ben TV hattına 1/8'lik splitter koysam ve 8 çıkışın 7'sini kullanıp, 1 tanesini boş bıraksam. Bu boş kalan çıkıştan dolayı parazit olmaz mı?

Soru 4) Fiber optik kablo ile data taşıyabiliyorum. Data taşımada kulandığım fiber optik kabloyu data hatları ile beraber telefon hatlarını taşımada da kullanabilirmiyim?

Soru 5) Benzer bir projenin keşfinde müzik yayın ve anans sistemi için hoparlör sayısı kadar "potansiyometre ve tesisatı" eklenmiş. Kurulu bir müzik yayın sisteminde potansiyometreye niye ihtiyaç duyulur, hemde kullanılan hoparlör sayısı kadar? Buna sadece sistemi ilk kurarken ihtiyaç yok mu?

Liütfen cevap verirken hangi souya cevap verdiğinizi belirtin.

Saygılar....
 
Son düzenleme:
cevap

soru2- rg6 kablonun kesiti rg11 kabloya göre daha küçüktür rg11 kabloyla daha uzun mesafe görüntü taşırsın
soru3- splitter çıkışlarında boş olanlar sonlandırma direnci ile kapatılır dediğin gibi parazit oluşmasını engellemek için hazır kör tapa şeklinde sonlandırma dirençleri satılır
soru4- fiber optik kablo ile telefon hattı taşınabilir fakat telefon sesini digital sinyale çevirip daha sonrada optik çevrimeden geçirip aynı şekilde okunacak kısımda optikden dgitale ordanda tel sesine çevirmek gerekir

diğer sorularınlarından çok emin olmadığım için cevaplayamıyorum kolay gelsin
 
Diğer soruları bilen mi yok; yoksa sorular çok basit ve cevaplama gerekliliği duyan mı yok?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst