uv-9w lamba

Merhaba.Şu anda yeni aklıma geldi sn. by lent,sizin örnek lambalarınız mor ötesi filtreli olan lambalardır.Fabrikalarda üretilen boyanmış mamüllerin kalite kontrolde defolu olanlarının özellikle tekstilde morötesi ışıkla ayıklanmasında,elektronik sinek öldürücülerde sinekleri bunun içine çekip öldürmede flüoresan tüpler halinde,bazı özel yerlerde görsel amaçlı kullanımlarda,vb. morötesi ışığın ince bir boya (Film ile) filtrelenmesi şeklinde kullanılırlar.

Uv lambaları ise sadece çıplak (kaplamasız bir) cam tüpten oluşur ve uv şığı direk filtreleme yapmadan bazı uygulamalarda (Sütün strelize işlemi,sudaki zararlı bakterilerin arınması,vb.) kullanılır.Benim bildiğim kadarıyla aralarındaki bu küçük fark da sadece budur.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
Hahaha cahilliğimden yeni bişi yaptım sizide alet ettim.
 
Merakımdan soruyorum 4 adet 9 watt starterli lambayı 1 adet 36 watt balasta bağlasak sorun olurmu acaba . Yada 4 lambayı 4 anahtarla 1 36 watt balasta bağlayıp tek tekmi yol verilmeli
 
Şema okuyabilir ve elek. balast yapmak istersen buyur http://www.pavouk.org/hw/lamp/en_index.html ayrıca 2 tüplü şema da içeriyor.

lampphoto.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,554
Mesajlar
918,502
Kullanıcılar
450,552
Son üye
evseteknik

Yeni konular

Geri
Üst