UTP kablo bağlantıları ethernet kablosu

**poyraz**

Üye
Katılım
15 Kas 2007
Mesajlar
276
Puanları
1
Yaş
40
UTP kablo bağlantıları ethernet kablosu


Düz Ethernet kablosu
Ethernet kabloları iki farklı yoldan yapılabilir. Birinci yol düz ya da doğrudan geçişli olarak adlandırılır ve en basit yol budur. Doğrudan geçiş, kablonun her iki ucunda eşit olarak bağlandığı anlamına gelir. Teller bir pim numarasından aynı pim numarasına gider.

Düz Ethernet kablosu yapmak için eter T568A veya T568B kullanabilirsiniz. Kablonuzun her iki ucunda da aynı standardı kullandığınız sürece. Mevcut bir ağınızı genişletiyorsanız, düz kablolar için hangi tel standardının kullanıldığını her zaman kontrol etmeli ve bunu devam ettirmelisiniz. Tüm kablolarınız için aynı standardı kullanmalısınız.

straight-through-ethernet-cable-with-t568a.jpg


straight-through-ethernet-cable-with-t568b.jpg



Çapraz Ethernet Kablosu
Yapabileceğiniz ikinci kablo türü, çapraz Ethernet kablosudur. Ethernet çapraz kablolar özel bir nedenden ötürü yapılır. Yani veri göndermek ve almak için kullanılan bu kabloların bağlantısı çarpraz şekilde yapılır.

Örneğin bir bilgisayardaki bir RJ45 konektöründe, her pim # numarası tanımlanmış bir işleve sahiptir. İğnelerden ikisi veri göndermek içindir ve iki iğne veri almak içindir. İki bilgisayarı birbirine bağlamak istediğinizde çapraz Ethernet kablosuna ihtiyacınız olacak. Kablonun bir ucundaki veri göndermek ve almak için iki telin değiştirilmesi, bağlantıyı doğru hale getirecek ve veri alışverişine imkan sağlayacaktır. Bir bilgisayarda göndermek için kullanılan pimler ile diğer bilgisayarda almak için kullanılan pimler arasında bir bağlantı kuracaksınız.

BENZER CİHAZLARI BAĞLARKEN ETHERNET ÇAPRAZ KABLOLAR KULLANILIR.​
Benzer cihazlar aynı pin numaralarında gönderme ve alma özelliğine sahiptir.

Ethernet çapraz bağlantı kablosunun en yaygın yolu, kablonun bir ucunda T568A kullanmak ve kablonun diğer ucunda T568B kullanmaktır. Bu standartların bu kadar faydalı olmasının bir diğer nedeni de budur. Çünkü A ve B standartları arasındaki fark iki takas tel çiftidir.

ethernet-crossover-cable-a-b.jpg


Yukarıdaki bağlantı şeması, bir Ethernet çapraz bağlantı kablosunun nasıl göründüğünü gösterir. Çapraz kablo, her iki uçta A ve B standartlarına bağlanır. Aşağıdaki şemaya ise veri alma ve gönderme sinyalleri için başvurulabilir.

straightcrossover-300x112.png
 
çok işe tarayacak bir paylaşım sağolun.Fakat UTP kablolarda kırmızı renk olmuyor,turuncu oluyor.Bunu da hatırlatayım.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst