Uydu kablosunu Cat 5 (ethernet) çevirme (ara bağlantı için)

cappeli88

Üye
Katılım
28 Nis 2018
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba arkadaşlar, denemeye fırsatım olmadığı için buraya yazıyorum, ilerde denersem deneme sonucunu bildiririm. Yapmak istediğim, evin içerisindeki buattan aldığımız uydu konnektöründen çıkan kabloyu cat 5 olacak şekilde yapsak ve diğer ucunu yine cat 5 den uydu konnektörüne çevirsek sinyal alabilir miyiz?
Yani şöyle düşünürsek evin bir ucuna uydu kablosu götürmek yerine ethernet kablosu götürerek uydu sinyalini almak istiyorum?
Olayın internet ile alakası yoktur sadece cat 5 kablo içerisindeki tellerden uydu sinyalini aktarmak amaçlı kullanabilir miyim bunu merak ediyorum?
Muhtemel malzemeler, iki adet cat 5 dişi yuva, ihtiyaç kadar ethernet kablosu, iki adet uydu bağlantı kablosu (her iki ucu uydu konnektör olan),
Müsait olursam şema ile göstereceğim ama umarım anlatabilmişimdir.
Cevaplarınız için teşekkür ederim?
Not: Ne gerek var demeyin, benim bir odamdan diğerine cat 5 kablosu hali hazırda kurulu ve kullanmıyorum, ayrıca uydu kablosu götürmek yerine bu kabloyu kullanayım dedim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
daha önce hiç denemedim fakat kamera güvenlik sistemleri yani cctvlerde kullanılan video balun belki işine yarayabilir çok pahalı bir malzeme değil alıp denemek lazım.

rg59-cat5-balun-diagram.jpg


Gakaki-20piece-3000FT-Distance-UTP-Video-Balun-Twisted-CCTV-Balun-Passive-Transceivers-BNC-Cable-Cat5-CCTV.jpg_640x640.jpg
 
Alabileceğinizi düşünüyorum deneyin cat 5 kablodaki 8 telin yarısını birine yarısını ötekine kullanın. Sonuçlardan haberimiz olursa başka yorumlarda çıkabilir. Cat 5 kablo ile usb uzatması yapıldığını duymuştum.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst