Triyakla Isıtıcı kontrolü yardım

Triyakta neden sıfır geçişi kontrol etmek gerekiyor tam anlamadım ama;

Merak ettiğim bir şey var... PIC'e PID kontrolü nasıl yaptırmayı düşünüyorsunuz?
 
mckayrak dostum sağolasın ben dosyaları buldum önceki indirdiğim dosyalarda kis programı siliyormuş bu seferde silmeye çalıştı izin vermedim :) buldum devreyi bi test ederim.
Demirdöven dostum bende bilmiyorum nasıl yapacağız ama P kontrolü düşünüyorum ama işte bilen arkadaşlarla bakacağız bi hal çaresine artık arkadaşlar yardımcı olursa yapacağım.Eğer bildiğin bir yöntem varsa yardımcı olursan sevinirim.Dostum sıfır geçiş noktasını tespit etmek şu işe yarıyor anladığım kadarıyla eğer yanlışım varsa bilen üstadlar düzeltsin.Pic triyakta açısal kontrol yapacak ve bu açısal kontrolü yapabilmesi için ac gerilimin pozitif alternansı ile negatif alternansını ayırt edip bir de burada tetikleme yapacağı açıyı kestirebilmesi gerekiyor Picte anladığım kadarıyla açısal kontrol süreyle yapılıyor ve bu süreyi pozitif yarım dalga için 10 ms lik süre içerisinde mesela 5ms de tetikleme yaptırmak gerekiyor 110v için bunu sağlayacak
 
Son düzenleme:
readme dosyayasını okumamıştım, şeması protel 99 diye bir programla hazırlanmış. 3 çeşit versiyon yazılımı da koymuş. readme dosyasında anlatıyor.
 
tamam dostum sağolasın bakayım bakalım protel programıyla deneyelim
 
dostum protel programı ile denedim içindeki bir dosyayı açamıyor maalesef
 
bu durumda en güzeli devreyi yapan adamlar irtibata geçmek sanırım. readme dosyasında adamın e-mail i var. Mike Pearce die biri. ondan gerekli bilgiyi alabilirsiniz.
 
evet dostum doğru söylüyorsunda işte ben irtibata geçemem ki o adamla bu projenin başından beri çektiğim problem o ingilizcenin olmaması
 
şeması jpg olarak mevcut zaten baskı devreyi kendin yaparsın o zaman. yazılımı var zaten.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,746
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst