Transistör çıkışlı s7-1200 plc

fthdmrl

Üye
Katılım
5 Ocak 2011
Mesajlar
44
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar..yeni aldığımız transistör çıkışlı s7-1212 c modeli ile deney seti yapacağım ancak şu an malzeme temi aşamasındayız ve kafamda bazı sorular var yardımcı olucak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..


Öncelikle deney setinin girişlerine hem buton hemde born vida koymayı, çıkışlarınada hem born vida hemde röle koymayı düşünüyorum ..alağımız röleler hakkında fikir veririseniz çok sevinirim..ayrıca deney seti için eklemeyi düşündüğünüz neler olabilir bu set daha nasıl geliştirilebilir..İlginiz için teşekkür ederim
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Analog giriş için 0-10v ayarlı güç kaynağı koyabilirsiniz. Analog çıkış için de 0-10v voltmetre bağlayabilirsiniz.
Herhangi bir röleyi kullanabilirsiniz. 24 volt bobin beslemeli ve bobin akımı da transistör akımını geçmemesine dikkat edin. Aksi halde transistör çıkış zarar görür. Rölelerin ortak bobin ucuna anahtar bağlayın ki born vidalardan çıkış almak için röleleri devre dışı bırakmış olursunuz.
 
hocam teşekkürler ilginiz için..rölenin bobin uclarından birine direk olarak enerji verilip diğrerine ise plc çıkışından bağlamayı dünüyorum plc çıkış verdiği zaman röle konum değiştirecek..rölenin ortak ucuna anahtar bağlayın demişsiniz ancak oraya pek anlayamadım sizin dediğiniz galiba born vidasından çıkış almak istediğinizde yani harici bir çıkış elemanı kullanmak istediğinizde röleler pasif olsun sadece born vidası çıkış versin..peki röle born vida bağlantısını nasıl yapabilirizki röleyi pasif hala getirelim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,254
Mesajlar
916,247
Kullanıcılar
450,075
Son üye
oodak

Yeni konular

Geri
Üst