Tekerlekli bir encoder ile mesafe ölçümü

burhan16

Üye
Katılım
25 Tem 2016
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
29
merhabalar
Öncelikle otomasyon teknikeriyim ve gitmem geren daha çok yol olduğunun bilincindeyim.Çalışmakta olduğum firmada bir geliştirme uygulaması yapılmak isteniyor.
1-) HMI panelden istenen metraj girilecek
2-)Encoderli tekerlek metraj ölçümü yapıp istenen değere geldiğinde çıkış verecek
3-)Aldığım o çıkış ile press makinesi çalışacak.
işlem bu aşamalardan oluşmaktadır...
Siemens s7 1200 ile çalışmalar yapmaktayım.Hsc kullanarak saydırma işlemleri ve sonucunda çıkış alabiliyorum fakat burada kafama takılan noktalar bulunmakta.
1-)Encoder ile tekerleğin arasında yapacağım hesaplama nasıl olmalı , tekerlek 500mm uzunluğunda ve 159.2 çapında encoder direkt olarak tekere montajlanacak nasıl bir algoritma kurabilirim.
2-)Hmı dan istenen metrajı girme konusunda nasıl bir yol izlemeliyim,ben hsc kullanarak programda istediğim puls değerini yazdıgım zaman o puls geldiğinde çıkış alabiliyorum burada ise durum biraz karışıyor.Değerli vaktinizden ayırıp, benim gibi bu meslekte ilerlemek isteyen bizim gibi gencler için yapacağınız yorumlar ve yardımlar çok değerlidir şimdiden teşekkür ederim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Burhan16 Merhabalar;
Kullanacağın encoder incremental encoder olmalı ve encoder 1000 puls ürettiğini varsayarsak senin tekerlek bir tur attığında encoder 1000 puls üretecek ve teker çapı 159,2 olduğu için bir turda 159,2*3,14=499,88 yaklaşık 500mm gidecek,gidilecek mesafe ve puls sayısı arasındaki bağlantıyı bu şekilde çözersiniz.

S71200 de HSC oluşturduktan sonra ,HSC set değerine geldiğinde hardware intrupt çalıştıracaksın ve OB40 k bloğu devreye girecek ,bu blok içerinde CTRL_HSC bloğunu kendi hızlı sayıcın için konfigüre edeceksin ve yeni referans değerini HMI için kullandığın data alanından alacaksın.

Kolay Gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,185
Mesajlar
915,695
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst