Trafo

nihaL

Üye
Katılım
2 Kas 2007
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar 380v/110v bir trafom var,3 faz besleyip çıkışta faz nötr alacağım,anlamadığım nokta şu,girişer s t yi vereceğim ama nötr yok,yani potansiyeli neye göre alıyorr?? çıkışta nötr ü nasıl veriyor?gövdeden mi nötrleniyor? ben mi yanlış düşünüyorum yoksa,380/110v trafonun girişi r s t değilmi?
yardımcı olursanız sevinirim..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İki faz arasındaki voltaj 380V'tur (Voltmetre ile ölçerek görebilirsiniz). Trafonuzdan 110V çıkış almak için, iki fazla beslemeniz yeterlidir.
 
arkadaşım. trafonun 4 tane çıkışı yokmu r s t dediğiniz fazlardan başka nötr de olması gerekir. bunlar a b c nötr de n olarak da gösterilir.ondan sonra hatta topraklama yeride vardır trafonun üstte o da önemli
 
tahmin ettiğim gibi 380v için iki faz vermem yetti,çıkışta da tek faz nötr aldım.
yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. :) :) :)
 
seri bağlı trafo veya yıldız bağı motorlada yıldız şönt notasın da o trafonun veya motorun gücü kadar nötür almak mümkünn zaten og trafoların çaışma prensizbi bu saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst