Trafo Yağı Test ücretleri ve Değiştirme Ücretleri

Yağ genelde bozulmaz yalnız rutubet oluşabilir.Servis hemen olduğu yerde yağı balona alır servis aracında ısıtır filtreler ve tekrar doldurur.Kafanıza göre doldurmayın seviyeyi aşarsanız çalışma anında ısınmadan dolayı yükselir ve mantar contalardan yağ atmaya başlar.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Selam arkadaşlar
Daha önceki yazılarda muğlak kalan bir konu olan güncel trafo yağ fiyatları ve özellikleri hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim. Şu an madeni yağdaki ÖTV oranlarında yükseliş oldu. Benim bildiğim piyasada 3 ayrı marka yağ var. Shell,Petroyağ ve Nynass. Ambalajlı yani teneke ve fıçı içerisindeki yağların fiyatları çok değişken geldi bana. Kimisi litresine 7-8 ytl diyor kimi 3-4 ytl. Aralarındaki fiyat farkının neyden oluştuğunu anlayamadım. Yaklaşık olarak ayda 20-30 ton yağ kullamaya başlayacağız ama fiyat kalite karşılaştırmasını yapamıyorum. Birde şu an Hydrodec diye bir firmada pazra giriyormuş. Bilginiz varsa lutfen yazın. Tşk.
 
merhaba arkadaşlar trafdo yağlarını tartıliyorsunuz bende birkaç eklenti yapayım
turkıyede trafo yağları konusunda bayagı başı boşluk var aslında son zamanlarda bu boşluklardan istifade bazı firmalar ciddi ölcude para kazanıyorlar desem yalan olmaz . mesela olayı irdeleyecelk olursak shel piyasada diala serisinden yola cıkıyor bırkac tur yag satmaya calısıyor apar gurupu petro yag diye kendi içersinde 3 cesiy gağları var ve hydrodec gurubu turkiyede faliyetlerine 2008 yılının ilk aylarında girdi sanırım 2 ceşit ürünleri var nynas gurubu gemili 1 2 3 diye adlandırdıklarıı yaglarının kontrol ve sevkiyatlarını direk yurt dısından yapıyor sanırım . ama bana sorarsanız ben derım kı trafonuzda yagınız varsa ve trafonuz bır sekılde delık deilse içindeki yag size an az 30 sene geder. fiyat konusunda cok yorum yapmayacağım lazımsa 2,5 ytl + ötv den her yerden bulabilirsiniz .
 
Bende fiyat konusu ile alakalı değilde trafo tipi hakkında bilgi vereyim. Yağ genleşme depolu trafolarda yağı kendiniz takviye edebilirsiniz. Fakat hermetik tip olanlarda mutlaka trafo servislerinden faydalanmanız gerekiyor.
Çünkü hermetik trafolara yağ dolumu yapılırken içerisinde hava bırakmamak için bu işlem vakumlama yöntemi ile yapılıyor. Ve yağ dolumu yapabileceğiniz kapaklar dikkat ederseniz mühürlüdür. Bu işi siz yaparsanız trafonun garantisini bozmuşl olursunuz. Ve servislerde bu işleri astronomik rakamlara yapmıyorlar ben birkez yaptırdım.
ankaradan kayseriye geldi ekip 2 adet trafo için (hermetik) 500 YTL ücret aldılar.
 
ya arkadaşlar ben bu konuya dikkat ettimde tam 1 sene sonra cevap yazıyorum heheh
ama iyi oldu yağ fiyatlarını güncelleyelim isderseniz
şu an piyasada 4 ayrı yağ firması var bunlar alfabetik sıraya göre yazacak olursak
ceyhanpetrokimya
ninas
petroyağ
shell
hepside astm 2008 i karşılıyor birbirlerine üstünlüğü yok bence en ucuzuda 2.05 usd.
yağ enflasyonuna bakılırsa fiyatlar düşük buda petrol fiyatlarının 50 usd altında kalıyor olmasıdır.
 
Trafo yağ testi MAKSAN'da 30TL+KDV bu gün için geçerli olan fiyat.
 
Sevgili arkadaşım trafonun yağı değiştirmek yerine yağın rezenere ve sirküle ettirsen sana daha ucuza gelir. Trafo testi derken çok firma var ama her firma kendine ait test cihazları ile testin önemini açıklıyor.
1) AC izolasyon testi(meşhur daoble) : Bu testle sadece tarfo izolasyon maddesinin testi yapılır.
2) DC akım testi( sargı direnci testi): Bu testle sargının testi yapılır. sargının ve ek yerlerinin sağlamlık kontrolu yapılır.
3) Çevirme oranı testi: Bu testle trafonun % hatalı çevirme yapıp yapmadığının testi yapılır. Ve açıları kontrol edilir.
4) Dc megger testi: Bu testle trafo sargısının sadece bakır veya aliminyum üzerine sarılan izolasyon maddesinin testi yapılır.
BU TESTLER SADECE GÜCÜ 2.5MVA.'LIK TRAFOLAR İÇİNDİR. DAHA GÜÇLÜ TRAFOLAR İÇİN TEST SAYISI ÇOK ARTAR.
 
merhabalar.
araştırma ödevim için yardımınızı rica ediyorum.
transformer/transformatör/trafo yağı hakkında araştırma yapmam gerek
yagın bileşimi ( hangi tür yağ ve katkı maddeleri kulanılır), özellikleri, avantajları ve pazarı( üreten ve alan) hakkında bilgi vereblriseniz çok sevinirim.
şimdiden teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,360
Mesajlar
917,010
Kullanıcılar
450,225
Son üye
bayram ali serin

Yeni konular

Geri
Üst