Trafo sembolü hakkında soru

tantalis

Üye
Katılım
19 Tem 2010
Mesajlar
59
Puanları
1
Ekran Alıntısı.JPG

merhaba arkadaşlar
yukarıda görünen trafoların arasındaki ok işareti ne anlama geliyor acaba?
bir emi filtre tasarımı yapmak istiyorum.toroidal trafo olarak 0.2mH kullanacağım.yaklaşık olarak 220V 10 amper değerde çalışacak şekilde olmasını istiyorum.yorumlarınızı bekliyorum
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Trafodan kastın bobinlerden bahsediyorsun sanırım. Sinüsoidal akım gectiği için bir ok pozitif alternansı diğer ok da negatif alternansı belirtiyor şeklinde göstermiş olabilir mi! Ya da çevre akımları yöntemi mi yapmaya çalışmış acaba her iki türlüde aynı sonucu elde ediyorsun sonuçta :)
 
dikkatsizlikten trafo konusuna açınca trafo yazmışım iş yoğunluğundan :) çevre akımları mantığını anlatmış yani orada anladım teşekkür ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst