Toz Sızdırması !

RLc

Üye
Katılım
16 Mar 2015
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
32
Arkadaşlar merhaba.
Benim acil çözmem gereken bi sorun var ve yardımcı olabiliceğinizi umuyorum.Tankta bulunan tozu bi motor yardımıyla karıştıran bir makinamız var.Sorun motor milinin tanka girdiği bölge toz sızıntısı olması ve benim bu sızıntıya karşı bi çözüm bulamamam.Lastik kauçuk gibi şeyleri denedim fakat bi süre sonra sanırım aşınıp tekrar toz sızdırmaya başladı.Yardımlarınızı bekliyorum ....
 
tan ne tankıdır ne işe yarar içinden ne tozu sızar makine nedir kullanıdğınız motor nedir?
 
tank boya tozu karıştırma tankı ve kullanılan motor 3 FAZLI asenkron motor.Büyük bi karıştırma tankı olarak düşünün.Motorun gövde kısmı ve milin yarısı tankın dışında.Milin diğer yarısıda tankın içinde.İşte milin tanka girdiği noktadan toz kaçırmakta ve milin hareketinden dolayı aşınma olacağını düşünüyorum ve oraya hala tozu engelliyecek bişey koyamadım.
 
Merhaba.Otomobillerin (özellikle önden çekişli olanların) ön aks-motor-şanzıman çıkış mili irtibatında kullanılan,yani dişli kutusu çıkışı mili ile ön akslar arasındaki mekanik irtibatı sağlarken,ayni zamanda da bu milin tozdan tam olarak korunmasında direk kullanılan toz körükleri,akordion şeklinde,gerektiğinde uzunlamasına açılıp kapanabilen,esneyen,fleksibıl olan özel lastikler) vardır.Bunu söz konusu olan bu mile adapte edip kullanabilirseniz belki bu amaç için (Otomobildeki gibi yine toz sızdırmazlığında) direk yararlanılmış olunur.Kolay gelsin.
 
..Lastik kauçuk gibi ....

Kendin yapmaya çalıştı isen olmama ihtimali yüksek.

Bir rulmancıya gidiyorsun , " toz keçesi veya yağ keçesi " soruyorsun.
Çeşit çeşit ürün var.
İçi yaylı + sıyırıcılı , kauçuk , nutril ...siyah , mavi diye anılan sert sıyırıcılı envai çeşit sıyırıcı var.

Motorun döndüğüne göre yaylı olanı kullan ( yağ keçesi ) , aynı zamanda sıyırıcısı da olsun de .

Link sadece örnek resim için , internette dolu..

http://www.sizdirmazlikelemanlari.com/yagkecesi.html

http://www.sezerrulman.com.tr/UrunDetay.aspx?UID=7&KID=1


https://www.google.com.tr/search?q=yağ keçesi&rls=com.microsoft:tr-TR:IE-Address&rlz=1I7GGHP_trTR605&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=p3YIVbD-Fsn-Ur3mgcAK&ved=0CBsQsAQ&biw=1191&bih=770#imgdii=_&imgrc=6FhqhkPoHsTe8M:;FL7qLcBTYfpeOM;http://www.sezerrulman.com.tr/Resimler/dust-seal-30x47x7_big91253MAE003-01_cd84.jpg;http://www.sezerrulman.com.tr/UrunDetay.aspx?UID=7&KID=1;500;375


2iqz8ux.jpg
 
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.İlk işim söylediklerinizi uygulamak olucak tekrardan tşk ederim.
 
Selammun aleykum,

Öncelikle bilinmesi gereken bir konu var, Toz partikül boyutlarına ihtiyacın olacak. Toz Hidrofobik mi? Organik mi? İnorganikmi? bunların mutlaka bilinmesi gerekli.

Bunlara cevap verebilirseniz size nokta atışı yardımcı olabilirim.

Saygılarımla.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,250
Mesajlar
916,199
Kullanıcılar
450,065
Son üye
4r4wn

Yeni konular

Geri
Üst