Topraklama sacı

zafer55

Üye
Katılım
27 Şub 2009
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
42
arkadaşlar 2 katlı bir binaya topraklama için kac milimetre kare galvanizli saç kullanmalıyım
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Herhalde sac derken topraklama levhasından bahsediyoruz değil mi? Temel topraklaması yapacaksın ve en az 4 adet gömeceksin... Topraklama kazığı kullansan daha iyi olmaz mı?
İllaki şevha gömeceğim dersen minumum 2,5 mm lik yani 2,5x1000x500 mm ölçülerinde kullanmanı tavsiye edrim...
Şerit için de 30x3 mm galvanizli şerit kullanırsın..
 
Galvanizli levha kullanacaksan eğer, bunun sıcak daldırma olmasına özen göster. Sn. mesutelb'nin tavsiyelerinin üzerine diyeceğim budur...
 
Kaçak akım rölesinide unutmayın
 
Topraklama yönetmeliğinde,levha topraklayıcı kullanılması,tavsiye edilmemektedir.
 
ilginize teşekkür ederım arkadaşlar
 
topraklama boylemı detaylı açıklama yaparmıısnız
 
arkadaşım bildiğim kadarıyla yeni yönetmeliklerde sac levhaya izin vermiyorlar iki katlı bina olarak değilde binanın kurulduğu zeminin toprağın iletkenliği direnci önemlidir.topraklamayı temelden yapılması gerekir.eğer yapılmamış ise enaz iki adet1.5mt uzunluğunda aralarında minimum 10 -15 mt uzaklık bulunan bakır topraklama çubuğu olmalı ve megerle ölçüm yapılmalı.eğer buda yoksa nötr toprak arası 1 volt kadar olmalı
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,879
Kullanıcılar
449,998
Son üye
Muharrem_Arslan

Yeni konular

Geri
Üst