Topraklama hakkında tüm sorularınız için kaynak

YUKARIDA Kİ KAYNAK dosyasını pc 'ye indirdim ve inceledim fakat siz benim anlattığım konuyu anlamadınız zannediyorum ve tekrar açıklıyorum;
Ben bu konuyla ilgili çok yakın arkadaşlarımda dahil olmak üzere işinin eğli birçok kişi ile görüştüm ( çok yakın arkadaşım olduğunu belirtiyorum çünkü bunlar kar _yani kazanç_ amacı gütmeyen kişiler ) , ve bu görüştüğüm kişiler K.A.R. taktırmamı tavsiye eden de oldu K.A.R. taktırmamın gerekmediğini söyleyende oldu. Bu insanlar bu mesleğin eğitimini almış kişiler, ben değişik alternatifler sunulmasını anlayabiliyorum fakat aynı konu hakkında biri K.A.R. taktır mutlaka derken diğeri K.A.R. taktırmana gerek yok çünkü kaçak olduğunda sigorta atar diyebiliyor. Benim kafama takılan konu bu.

Güzel arkadaşım sıfırlama yapmak doğru bir uygulama değil. O işin ehli dediğin kişi şunu düşünüyor nötr-toprak birleştirerek cihaz gövdesine nötr vermiş oluyor fazdan kaçak olursa kısa devre olur sigorta atar diyor. Kısa devrenin cihaz gövdesi üzerinde gerçekleşeceği bunun yangın tehlikesi doğurabileceğini,Nötr'de oluşan gerilimin cihaz gövdesinde de olacağını düşünmüyor. Teknik eleman riski sevmez işin doğrusu topraklama tesisatınıda adam gibi yaptıracaksın K.A.K.R'sinide (30mA'liğini) sigorta kutuna takacaksın.
Topraklama yaptıracak durumum yok işçiliğide zor diyorsan sıfırlamanı iptal edip K.A.K.R'ni takmalısın,sıfırlama olayını aklından çıkar.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
asla bi sigorta kaçak akım koruma olarak kullanılamaz.
 
K.A.R. 'nin en pratik çözüm olduğunu zaten bende kabul ediyorum fakat kalıcı alternatifler var mı yani topraklama tesisatı çekmek dışında başka bir alternatif var mı onu merak ediyorum ve bu merakımı da gidermek için bu işin erbabına danışıyorum.
 
kaçak akım nasıl pratik çozum sizce?
 
arkadaşım topraklama yapma imkanım yok diyorsan bunu deneyebilirsin dairenizdeki bir kolon yada kirişi biraz kırıp topraklama kablosunu kolon veya kiriş demirine 2 veya 3 tur yapıp sıkıca bağla buda sorununu büyük olasılıkla çözecektir.
ama kesinlikle sıhhi tesisat borusu yada pencere kapı kasalarına bağlama...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,734
Kullanıcılar
449,967
Son üye
Gokhanttu

Yeni konular

Geri
Üst