Termik röle ile Tmş arasındaki fark

sanane3535

Üye
Katılım
3 Eki 2015
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
Herkese merhaba arkadaşlar mekanik projelerde ve uygulamalarda kullanılan motorların korumaları termik rölenin yanında sigorta veya komtaktör ile yapılmakda peki tmş ile yapılan korumanın amacı nedir?termik röle ile yapılan korumalarda güç sınırlaması varmı?iç tesisat yönetmeliğine göre 5 kw dan küçük motorlar için korumayı termik şalter ile,5 kw dan büyük motorların koruması ise aşırı akım ve düşük gerilim röleleri ile donanmış otomatik şalterle yapılmalıdır diyor.bu durumda 5 kw altındaki ve üstündeki motorlara yapılan termik röleli koruma yanlış bir uygulamamıdır?Birde motor koruma şalteri ile tmş aynı şeymidir?zihin karışıklığını giderirseniz sevinirim,saygılar
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
termik kullanımı artık kalktı gibi bir şey tmş hem termik hemde sigorta olarak kullanıldığı için panolaryer yer tasarrufuda sağlıyor ben 2000 den sonra gelen yeni makinalarda terik görmedim desem yeri var çok nadir...
 
tmş ile motor koruması çok uygulanan sistem değil bazı motor koruma şalterlerinin amperajı büyük olan ve termik koruması olmayan motor koruma şalterlerinin yerine tmş ler var. termiklerin yerini mkş (motor koruma şalteri) ler aldı. tmş ile motor koruma şalterlerinin amperajı olmayan yerlerde mesala 200 kw motora tmş + termik sistemi uygulayabilirsin. veya motor yangında çalışacak ise bu zamanda da mkş ve termik yerine tmş kullanırsın ama termik koruması olmayan tmş kullanırsın. aşırı akımdan açmasını istemezler çünkü motorun yanana kadar yani yangın sönene kadar çalışmasını sağlamak amaçlanır.
 
Tmş salter termik manyetik koruma yapar yani kisa devre korumasida mevcuttur termik adindanda anlaşılacağı gibi sadece termik koruma yapar. Buda asiri akim korumasidir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,718
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst