Telefon Zilini nasıl çaldırabilirim.

Saruman

Üye
Katılım
27 Ocak 2009
Mesajlar
72
Puanları
1
Elimde eski çevirmeli bir telefon var, nostalji olsun diye saklıyorum.Sabit telefon hattım olduğu zamanlar kullanırdım, zil sesi çok güzeldi...Korku filmlerindeki gibi yankılı :D

Şu an sabit bir hattım olmadığı için kullanmıyorum, fakat zil sesini istediğim zaman duyabilmek için nasıl bir trafo kullanmalıyım.. Lisedeyken, telefon çaldığında 65 V geldiği söyleniyordu.. Yani 220/65V luk bir trafo ayarlasam hat kablosuna değdirdiğimde telefon zili çalar mı?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Mümkün olacağını sanmıyorum, çünkü oltaj yeterli değil belli frekans gerekiyor. sesi duymak için; cihazı açıp ilgili devreyi sadece besleyerek veya yıllar önce gördüğüm devreyi yaparak "off line telefon tester" yaz arat ;)
 
Voltmetreyle ölçüm yapıp deneyebilirsiniz. Telefon hattında durağan şekilde Dc 48 volt, Çalarken Ac 105 volt enerji vardır. Eski telefonlar için giriş voltajını bilmiyorum fakat telefonun bir yerinde voltaj değeri yazıyorsa trafo işini görür.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,753
Kullanıcılar
449,973
Son üye
sfc16

Yeni konular

Geri
Üst