telefon şarj aleti

darrk74

Üye
Katılım
28 Ağu 2012
Mesajlar
150
Puanları
1
Yaş
29
selam arkadaşlar
bana telefonu şarja taktığımda ışık yakacak bi şarj aleti devresi lazım yani telefon takılı değilken yanmıycak telefonu taktığım zaman ışık yanacak böyle bişey yapabilir miyim
 
Bahsedilen ışık ne voltaj ne oda lambası mı yanacak tel üzerinde kabin gibi bir şey mi?
 
hayır hayır normal küçük bi mantar led telefonun şarja girdiğini anlamak için şarja takıldığında bu led yanacak

- - - Updated - - -

voltaj dc 5volt olacak
 
Şarj cihazından mı şüphen var normalde tel şarja konulunca algılıyor ve ekranda belirtiyor böyle bi şeye neden ihtiyaç duydun?
 
mesleğim dolayısıyla ben telefon tamircisiyim bazı telefonlar şarj oluyo diye göstermesine rağmen arızalı olduğundan şarj etmiyo bunları tespit etmenin en basit yolu bu
 
Şarj oluyor diye gösteriyor ve şarj olmuyorsa pili gitmiştir şarjla alakası olamaz.
 
ARabalarda kullanilan sistemi arastir. Biliyorsun arabalarda kontagi cevirdiginde aku isareti yanar mars bastiktan sonra soner yani dlnamo sarja basladiginda soner sonmez ise sarj almiyor demektir. Diod la yapilabilir zannediyorum. Tabi eloktronikci arkadaslar daha iyi bilir.
 
Ttec in bir urünü vardi usb çıkışlı, akım çekildiginde ışık renk degiştiriyordu. Ama işinizi görür görmez bilemem.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Bu yöntem sizi yanıltır.

Kimi telefon var 50 miliamper ile şarj olur kimi batarya 300 miliamper ile şarj olur.

Siz bence akım ölçmek metodu ile şarj aleti takıldığında devre üzerinden ne kadar akım geçiyor bunu okumayı öğrenin. Bir multümetreniz vardır sanıyorum tamir işi ile ilgilendiğinize göre. şarj kablosunu orta noktalarına yakın bi yerden bir hattını kesip ayırın. Araya ölçü aletinizi amper ölçme konumunda bağlayın. Telefonu şarja takın. Taktığınızda ampermetrede şarj akımını okuyabilir bu değer üzerinden yorum yapabilirsiniz.

kolay gelsin.
 
Serkanın yöntemi de iyi, beim tavsiyem başka; şerit(flex) kabloyu yaklaşık 5 cm. ortadan bük cihazın pil bağlantıları ile pil arasına koy, çıkıntı duran uçtan voltmetre ile voltaj takibi yapabilir, led takabilirsin. Pile elektrik geliyorsa şarj devresi çalışyor, gelip de tutmuyorsa pil gidik demektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,704
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst