tel örgü alarm sistemi hk.

suzen

Üye
Katılım
21 Tem 2007
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Elektrik teknisyeniyim,yeni kurulan bir çiftliğin etrafına çekili olan tel örgünün her hangi bir yerinden kesilmesi halinde haber vercek bir sistem yapmam lazım.Çekilen tel örgüyü seri bağladım ama kendi çabalarımla her hangi bir yerinden kesilmesi halinde çalışacak bir eleman ve çözüm yolu bulamadım.Uygulama alanı açık alanda, her hangi bir elektriksel ve elektronik ile ilgili cihazları koyacağım pano mevcut.Tel örgüyü seri bağladığımda toplam uzunluğu yaklaşık 1500 mt. .Bu konu ile ilgili kullana bileceğim bir eletronik cihaz , tasarım veya farklı bir görüşü olan arkadaşların yardım ve önerilerini bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Tel orgu cemberinin basi ile sonu arasinda sureklilik testi yaptiniz mi ?
 
Evet yaptım.Doğru akım vererek denedim olmadı.alternatif akım verdim 40 volt gene olmadı.Benim aradığım elektronik bir cihaz maliyeti uygun telde kayıp vermeyen .Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
 
Teli kesmeyi düşünen adam,kestiği yeri,daha önceden atlama yaparak keserse diye düşündünüzmü?
 
evet simdi bu tel örgünün en azından küçük bi kısmı toprakta kalacak ve bunu kesmeye gelen adamda sadece geçebileceği kadar kesecek ve alt kısımlarda iletim devam edecek demektir. bence öyle bi sistem tutmaz...
tahminimce çifliğin her köşesi çiflik olarak kullanılmaz böyle geçiş olabilecek yerlere dokunmatik sistem yapabilirsin sadece akşamları devreye alırsın....
veya darbe sensörü ile olabilir bi denemek lazım...
yapınca bizi de bilgilendirirsen iyi olur
 
Maksimum 18 munferit bolgeyi iceren fens kontrol rolesi varmis: ForceField marka.
 
http://www.megametropol.com
http://www.bilgielektronik.com.tr

bu linklerden faydalanın.Aradığınız ürün intelliflex kablodur.Tel örgü ve çit için aradığınız amaçla kullanılır.Bir zamanlar bilgi elektronik de vardı şu anda varmı bilmiyorum.Temin etmeniz için yardımcı olurllar.Fakat çok pahalıdır.
 
Bana daha basit yapıda, tele verilen sinyal veya elektriğin kesilmesi halinde çalışacak bir sistem lazım.Hazırda çekilmiş olan tel örgüyü kullanarak.TEŞEKKÜR EDERİM.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,292
Mesajlar
916,497
Kullanıcılar
450,124
Son üye
Ekolll

Yeni konular

Geri
Üst