Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Eğitimi (Int. University of Sarajevo)

bu konudaki tüm mesajları okursanız tüm sorularınızın cevabını bulacaksınız, tüm mesajları okuduktan sonra kafanıza takılan soru olursa konuya yazarsanız cevaplarız...
 
Volkanos senden önce mesaj yazan arkadaş oss den mf4 puuanından bahsetmiş nisan ayında yapılıyor diyor fakat ıus ın sıtesınde oss den 185 almak yeterli diyordu bizi aydınlatırsan sevınırım yenı sınav sıstemıne göre hangi sınava hangı ay gıreceğiz çünki oss 2 aşamalı oldu birde tamamlama derslerı çok mu zor senın bölümün elektrık fakat fıkır verır makına içinde
 
volkan hocam, aynı soru işaretleri benim aklımdada dolaşıyo.. birincisi hazırlık okumak vakit olarak büyük bir kayıp ve toefl ve ielts sınavından istedikleri puanları alabileceğimide düşünmüyorum..bunun için okulun açtığı kendi sınavına girip mi yaz okulundan 2 ayda bitirebiliyoruz?... ikincisi derslerde zorluk çekiyo musunuz yada hocalar bunun için bi kolaylık sağlıyolar mı?
 
merhabalar

öss yeni sistem hakkında bilgim yok, ben sat sınavına girdim bosnada. size tavsiyem eğer inglizceniz orta ve üzeri ise yaz okuluna gelmeniz. benim seviyem upper intermediate di. geçen sene temmuz ağustos yaz okuluna geldim. ağustos sonu yapılan prof sınavında da geçtim. ayrıca normal de 1 kur 1000 euro yaz okulu ise 600 euro.

fakültedeki dersler gerçekten zor, hocalar kolaylık yapmıyor. ödev, quiz çok fazla var. bazı hocalar devamsızlığa bile %10 - %15 puan veriyorlar. derslere katılım çok önemli. ama çan eğrisi sistemi olduğu için ders geçmek kolay. örneğin diffrential equation diye ders alıyoruz ve sınıf ortalaması 30 civarı. bu dersten ortalamanız 20 olursa D ile geçiyorsunuz.
 
Volkan Hocam anlaşılıyor ki çan eğrisinen dolayı biraz kolaylık var , fakat sen difransiyel denklemleri üniversitede daha önceden almamışmıydın? biz aldık acaba sayılmayan derslerin mi oldu mesela dif denk?
 
daha önce mat. 1 - mat. 2 ve meslek matematiği almıştım. difrensiyal denklemler biraz farklı ayrıca ilk dönem linear algebra dersi de aldık. bizden önce mezun olanlar bu dersleri aldığı için bize de bu dersleri veriyorlar. mesela şu an eng. graphics diye bi ders alıyoruz teknik resimin aynısı görünüş çıkarma vs. var. bu dersi 3. kez alıyorum :)

daha önce mezun olup denklik alanların transkriplerinde bu dersler olduğu için biz de bu dersleri alıyoruz.
 
9-10 dersin içinde eğer teknik resim ve diferansiyel denk. gibi dersler olması bence avanyaj..daha önceden alıp geçtiğin bi dersi vermek daha kolay olabilir..
 
Volkan Hocam sağol şimdi anladım bizde mat 1 2 ve 3 almıştık demek ki mat 3 ü kabul etmiyorlar genel manada 10 ders aldığını kabul edersek kaçı çok zor ? ya keşke mezun olduğumuzda böyle bir imkan olsaydı hayırlısı diyelim elimizden geleni yapıcaz geldiğimizde
 
slm beyler nasılsınız makinacıları bu sayfalarda görmek güzel gerçekten.Bende makinacıyım özgürle birlikte(berk 2009) şu an bosnadayım.Prof sınavı türkiyedeki herhangibir üniversiteden gerçekten zor.Eğer kendinize güveniyorsanız ielts konusunda veya toefl konusunda ingilizce yeterliliğinizle gelmeniz avantaj sağlayabilir.Bölümün tekrardan öğrenci almaya başlaması gerçekten sevindirici.Bizim geldiğimizde bölüm aktif değildi.
 
Ramhakan kardeş dediğin gibi yapmayı düşünüyorum bende toeflı halledıp öyle gelicem nasipse Özgür sağolsun anlattı biraz sanada sormuş olayım kaç ders çıktı senın alman gereken ? Mat 3 almıştık onu kabul etmiyorlar anladığım kadarı ile
 

Forum istatistikleri

Konular
128,410
Mesajlar
917,397
Kullanıcılar
450,318
Son üye
picador07

Yeni konular

Geri
Üst