Tek Hat Şeması ile ilgili bir sorun

bLAckMamBa

Profesyonel Üye
Katılım
4 Nis 2009
Mesajlar
604
Puanları
266
Arkadaşlar merhaba,

Linktende anlaşılabileceği gibi soru açık? Sanırım bir lambaya bağlı tek faz üzerinden, fazda gerilim olup olmadığına bakılıyor da zaten voltmetre komütatörü kullanılıyor gerilim olup olmadığı 3 faz içinde bakılabilir de acaba komütatörde arıza olur diye her ihtimale karşı için mi böyle yapılmış?

n1ux2.jpg
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
trafo panosununun içini aydınlatmak için takılan lamba ve priz 1x10a sigorta üzerinden beslenmiş

aslında büyük panolara bu tarz eklemeler koymak Bakım sırasında kolaylık olur aydınlatma ,iç ihtiyaç için priz(matkap,el taşlama,kaynak mak...),pano içi fan,trafo üzerindeki soğutma amaçlı fanlar... vs.

resimdeki panonun üst kısmındaki 8w etanj lamba gibi
6858587-imgp0542_450x600.jpg
 
Bizim trafonun aydınlatması ve prizi hücrenin dışında ama içerisinde olması aydınlık bakımdan daha yararlı olur tabi. Peki voltmetre komütatörüne giderken sigortadan sonraki K ile belirtilen kısım nedir sayın korkmaz_design
 
"K" ile gösterilen sembol voltmetre komütatörü 3 veya 6 pozlu olur

voltmetre tek başına fazları gösteremez faz nört veya faz-faz bağlarsınız. Fazlar arasındaki gerilimi görmek için arada seçici bir anahtar kullanmak durumundasınız

3 pozlu
PN-005.jpg


6 pozlu
PN-008.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,708
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst