Abonelik Icin Tek Hat Semasi Hk.

Katılım
28 Ağu 2017
Mesajlar
163
Puanları
1
Bir tesisin OG aboneligi icin tek hat semasi cizmem istendi. OG taraftan sadece tesise kurulacak trafo gucune yer verecegim ama benim sorum AG tarafi ile ilgili olacak.

Burada elektrik muteahhidi, talep guclerini hesaplarken talep faktorunu 1e yakin hesapladigi icin talep gucu neredeyse kurulu guce yakin hesaplaniyor ama gercekte boyle bir durum yasanmayacak cunku daha onceki benzer bir tesiste talep faktorunun 0.5'e yakin oldugunu biliyorum. Ben tek hatta muteahhidin hesapladigi talep guclerine yer verirsem haliyle bu gucler trafo gucunun cok ustunde cikacak. (Cunku biz trafo gucunu hesaplarken talep faktorunu 0.5 alacagiz ama muteahhidin demand hesabi daha yuksek). Bu durumda muteahhidin hesapladigi talep guclerine tek hat semasinda yer verirsem, elektrik dagitim sirketinin bu projeyi reddetme ihtimali olur mu? Talep faktorunu bizim kendi hesabimiz olan 0.5 alarak mi bunu revize etmemiz mantikli olur? Tek hat semasinda AG panolar icin kurulu guc mu talep gucu mu belirtilir?

Aciklama biraz uzun oldu ama karisik degildir umarim. Degerli goruslerinizi rica ederim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
eş zamanlı güç hesabı AG için iç tesisatları yönetmeliğinde yazdığı gibi hesaplanmalıdır. x mühendis 0.5 hesapladı v.b. gibi örnekler bence uygun değil.
 
eş zamanlı güç hesabı AG için iç tesisatları yönetmeliğinde yazdığı gibi hesaplanmalıdır. x mühendis 0.5 hesapladı v.b. gibi örnekler bence uygun değil.
Haklisiniz tesekkur ederim. Bahsettiginiz gibi ic tesisatlari yonetmeligi ile hesaplanan eszamanli guc 7.5 MW. Ama trafo gucu icin 5.4 MVA yeterli oldugunu biliyorum. Tek hat semasinda eszamanli gucun 7 MW hesaplanmasi ile 5.4 MVA trafo gucu kurmamiz elektrik dagitim sirketi tarafindan olumsuz yorumlanabilir mi? Cunku benzer baska tesiste anlik maksimum gucun 4 MW oldugunu biliyoruz. Bu yuzden 5.4 MVA trafo gucu yeterli ancak hesaplanan eszamanli guc 7 MW oldugu icin soruyorum bunu.
 
Bu konu ile ilgili fikirlerini paylasabilecek birileri olursa cok sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,734
Kullanıcılar
449,967
Son üye
Gokhanttu

Yeni konular

Geri
Üst