Tedaş Kütahya da elektrik sayaçlarını abonelerin izni olmadan dijital sayaçla değiş

haltın

Üye
Katılım
6 Eki 2008
Mesajlar
292
Puanları
1
Tedaş Kütahya da elektrik sayaçlarını abonelerin izni olmadan Kaan marka dijital sayaçla değiştiriyor!

Köylerde sayaçlar binanın içinde olduğundan belli aralıklarla Tedaş elemanları gelip elektrik sayaçlarını okuyorlar ve bu böyle alışıla gelmiş olduğundan sayaç okuma sırasında genellikle görevlilerin başında kimse olmuyor

En sonki okuma sırasında Tedaş elemanları yanlarında Kaan marka dijital bir elektrik sayacıyla gelmişler. Kimseye sormadan diskli elektrik sayacını söküp yerine dijital sayacı bağlayıp, eski sayacı da yanlarına alıp gitmişler. Bir sürü köyde bu işlem yapılmış.

Böyle yapılacağına belli bir süre verilse ve herkes dijital sayaç alacak diye duyuru yapılsa, kim hangi markayı istiyorsa alsa tedaş yetkilileri de sayaçları değiştirse ve eski sayaçlarıda almasa daha doğru olmazmıydı? Siz bu olayı nasıl yorumlarsınız?
 
akdeniz edaş'a bağlı olan ilimizde tedaşa sayaçı değiştirmek için dilekce verdiğiniz zaman eski saati alıyor köylerde ise önceden evlerin içinde olan sayaçları belli bir süre vererek dışarıya aldırdı ama sayaç değişimi yapmadı yeni evlerde ise dijital sayaç zorunlu ve dışarda olması şartı var
 
Arkadaşlar sayaç değişimi uygulaması şu an İstanbulda da var. Aynı şekilde gelip habersizce değiştirip sonra faturaya fiyatını yansıtıyorlar.
 
sayaç değişimi yapılmasını anlayabiliyorum ama sadece bir markaya bağlı kalınması ve tüketicinin değiştirmek için marka seçme hakkı olması gerekir
 
İşi o kadar habersizce yapmışlarki birçok kişi sayacının değiştiğinin bile farkında değil fatura yüksek geldiği için faturaya itiraz ederken konuyu öğreniyor.
 
yeni yapılan binalarda akıllı sayaç kullanımı zorunlu ancak eski binalarda bu zorun değil

kişi isterse kendisinin beğendiği herhangi bir sayacı alır ve tedaş'a değiştirmesini söyler tedaş da sayaç değişim bedeli ile (9-10 lira) bu değişimi gerçekleştirir.

bende aynı işlem yapılırsa dava edeceğimi şimdiden söyliyim :) ben istediğim zaman değiştireceğim.
 
Hak iddaa edebileceğinizi sanmıyorum sayaçların 10 yılda bir değiştirilme zorunluluğu olduğunu söylüyorlar
 
eski binalarda mekanik sayac arızalı ise yerine mekanik sayac takamıyosun dijital sayac takıcaksın ve üzerindeki abone nosunu eski sayacla yeni sayacın abone nosunu sedaşta deiştirtceksin şu an piyasada mekanik sayaç kalmadı .
 
Burada konu akıllı sayaca geçiş değil!Neden,sayaç değişimi habersiz ve tek bir marka
 
sayaç 10 yılda bir değişmek zorunda değil 10 yılda bir kontrol edilir sağlamsa müdahale edilmez arızalı ise değişir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,302
Mesajlar
916,554
Kullanıcılar
450,141
Son üye
Rmzn44

Yeni konular

Geri
Üst