Technics SL-P230 CD okumuyor

Cihazı çalıştırdığınız zaman çıt çıt veya buna benzer bir ses gelip de açılmıyorsa muhtemelen kısa devre vardır. Besleme devresi anakart ile birleşik gibi görünüyor fotoğrafta. Benim 25 yıllık civarı Sony VHS oynatıcıda besleme devresi ile anakart birleşikti. Eski cihazlarda anakart ile besleme devresi birleşik oluyor sanırım. Besleme devresinin voltaj çıkış pinlerini bulduğunuz zaman tüm soketleri çıkarın ve voltaj çıkış yerine multimetreyi takıp voltajın gelip gelmediğini kontrol edin. Eğer voltaj gelmiyorsa besleme devresinde sorun olabilir. Eğer öyleyse besleme devresi komponentleri üzerinde detaylı inceleme ve ölçüm yapmayı deneyebilirsiniz. Hangi komponent arızalıysa onu sökün ve elinizde aynı değerde başka bir komponent varsa yerine takabilirsiniz. Eğer voltaj geliyor da anakart çalışmıyorsa anakartta sorun olabilir.
Besleme devresi ayrı. CD sürücüsünün altından bir kablo geçiyor. O besleme ünitesi ile anakart arasındaki bağlantıyı sağlıyor. Kısa devre olmuyor muhtemelen çünkü hiç tepki yok cihazda. Sigortası sağlam. Acaba push button mu bozuldu?

1615794464079.png

Güç ünitesi ile anakart arasındaki bağlantı. Cihaz sanırım 30 yıllık. :D

Bu arada, Sony RX99 müzik setinin de kayışları erimiş. Nereden bulabilirim?
 
Diğer elemanların da bağlı olduğu devrede sağlıklı bir test olmaz. Sökme ihtimali yok mudur?
Söktüm ve test ettim cd sürücüyü. Sürücü sağlam ama aletin ekranına ışık gelmiyor. Aynı zamanda cd kızağı da tepki vermiyor. Sorunu nereden kontrol edeceğimden emin olamadım. Sigorta sağlam. Sorun trafo mu acaba?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,941
Son üye
niwan

Yeni konular

Geri
Üst