tbi marka raylardaki eğiklik?

carbon79

Üye
Katılım
10 Ağu 2017
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
42
Arkadaşlar günaydın ,bayramın ilk günü cnc montajına başladım,rayların montajına başlarken y ekseni ve x deki rayların 1,5 mm ve 0,5 mm eğik olduğunu farkettim,firmayı aradığımda ise bunun kendilerinden kaynaklı olmadığını , benim sıkıştırarak bu eğikliği düzeltebileceğimi söyledi,birde kargoda oluşabileceğini söyledi,vidalı millerde sorun yok,bu arada rayların birinde korozyon başlamış kısacası değişime yanaşmıyorlar,başına böyle bir sorun gelen varmı acaba?
 

Ekli dosyalar

  • thumbnail_image1.jpg
    thumbnail_image1.jpg
    226.8 KB · Görüntüleme: 29
  • thumbnail_image2.jpg
    thumbnail_image2.jpg
    220.4 KB · Görüntüleme: 29
  • thumbnail_image3.jpg
    thumbnail_image3.jpg
    214.3 KB · Görüntüleme: 27
  • thumbnail_image4.jpg
    thumbnail_image4.jpg
    182.5 KB · Görüntüleme: 29
hmm. Bu rayların düm düz olması lazım. Satıcı rayların sana eğilmeden teslim edilmesinden sorumlu. Kargoda eğilmiş diyemez. Kargoda eğilmemesi için düzgün paketleme yapmak zorunda. Ne bileyim, sert karton kutu içinde destekli bir şekilde göndermeliydi vs.

Ama değişime yanaşmıyorsa fazla seçenek kalmıyor. Rayları kaçlık ve uzunlukları ne kadar? Sigma profilde mi kullanacaksın? Raylar uzun ve sigma profilde kullanacaksan profiller eğrilikleri telafi edecektir.

Benim başıma gelseydi ben de gıcık olurdum ama çok dert etmeye gerek yok diye düşünüyorum.
 
Korozyon üst yüzeydeyse önemli değil. Eğer bilya yatağında hafif korozyon varsa yine önemli değil. Yüzeyi bozacak kadar paslanmışsa o zaman panik yapılabilir.
 
Raylar 20 lik 650,550,450mm.Sigma profil deği, epoxy fixed gantry yapıda kullanılacaktı.
 
polymak halbuki iyi bir firmadır.
eğiklik sabitleyeceğiniz yüzeye göre düzelebilir.

suat abinin de dediği gibi korozyon az gibi
ama yıllar sonra o yer büyüyecek bilginiz olsun
 
Satıcı rayların sana eğilmeden teslim edilmesinden sorumlu. Kargoda eğilmiş diyemez. Kargoda eğilmemesi için düzgün paketleme yapmak zorunda.
@carbon79 Kerdeşim;
Suat ta aynen katılmakla beraber, şo firmayı forumda o kadar övdüyorlar dı ki,, şaşırdığımı söylemöek isterim. Belki de konuştuğunuz kişi acemi yeni yetme biri olabilir-mi?
Resimlerde paslı yerleri çok kayda değer görmedim, ama yinede o şekilde göndermelerini hiçde uygun bulmadım.
 
benim sıkıştırarak bu eğikliği düzeltebileceğimi söyledi

Bağladığınız yer daha rijitse düzelebilir ama sadece bağlantı yüzeyi için doğru. Dik (yan) yönde de eğiklik var, bağlayarak da düzeltemezsiniz. Düzgün ölçüm bile yapamazsınız.

Polymak gibi bir firmanın bunu yapmaması gerekirdi. Kargoda eğildiğini sanmıyorum ama eğildiyse de ambalaj hatası Polymak'ın. Kargodan teslim alırken böyle bir hatayı ölçme şansınız da yok. Doğru stoklanmadığı için eğilmesi daha büyük olasılık.

Eğikliğin miktarı da çok büyük, kısa ara ile bağlasanız bu hatanın nerdeyse %1'i-2'si seviyesinde paralel olması (her iki yönde) istenir.

Bence uğraşın, üst düzey bir yetkiliye ulaşmaya çalışın. Yasal olarak da kusurlu malı geri alması gerekir diye düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
cevaplar için teşekkürler,

biraz önce polymak tan gelen son mail şu şekilde

Kaan Bey,

Ürünler hakkında yardımcı olamayacağımızı bildiririm.

İyi çalışmalar dilerim.
bakalım tbi taiwana da yazdım,oradan cevap bekliyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,725
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst