TB6600 yeni cnc preojesi

Kurt_Kurt

Katılımcı Üye
Katılım
7 Tem 2014
Mesajlar
384
Puanları
56
Arkadaşlar merhaba, atölyemizde 2. bir cnc ye ihtiyacımız olduğundan ve çok ta büyük birşeye ihtiyacımız olmadığından 50*70*10 ölçülerinde ahşap işlemek için cnc yapmaya karar verdik.

Şimdi, eldeki malzemeler (şimdilik bunlar) :

-Şahin rulmandan 3 x 2.2NM step motor (paralel olacak şekilde bağlandı)

-TB6600hq 3 eksen bütünleşik kart. Ayarları 2 mikro adım ve 3.3 ampşeklinde yapıldı.

-12 v 12amp güç kaynağı.

Hedeflediğim tasarım ise : http://www.instructables.com/id/Building-your-own-CNC-milling-machine/?ALLSTEPS



Dün malzemeler elime ulaştı evde basitçe kurup test yapmak istedim, mach 3 demo kurdum ve eksenleri hareket ettirmeye çalıştım. Tahmin ettiğiniz gibi beceremedim :/ ilk aklıma gelen port pin düzeninde hata yaptığımdı. Youtube üzernde tb6560 için (kartla gelen) bilgilerin hatalı olduğunu ve hendisinin farklı bir şekilde çalıştırdığını söyleyen bir video buldum. Oradakileri uygulamaya çalıştım. Sadece x ekseninde step motordan vıjj diye ses geldi, yani motorların hiç biri dönmüyor ama x ekseninde vıjj sesi geliyor. Bu konularda bir kaç kaynak okudum, asıl branşımız da mekanik ve ağaç işleri üzerine; yani kısacası sıkıştım kaldım.

Aklıma gelen olasılıklar: güç kaynağının yetersiz olması, port pin olayı, mach3 ayarları veya benden kaynaklanan bir dingillik :)

Bu kart ile deneyimleri olan arkadaşların, bilgilerini paylaşmasını rica ederim.

Şimdiden teşekkürler.
 
kullandığın kart, motor ve güç kaynağı ile ilgili ayrıntılı bilgi verirmisin.
muhtemelen güç kaynağın yetersiz yada bağlantılarında bir hata var.
motordan ses gelmesi hem iyi hem kötü motora enerji geliyor ama ya yetersiz yada dengesiz.
 
Tb6600 icin pin ayarlarin nasil
 
Tb6600 bende kullanıyorum.Pin ayarlarını tb6560 göre yapmaman gerekir.Tb66 içinde çıkan cd içerisinde pin numaraları verilmiş olmalı.
 
Togitogi, abi içinden ufak bi cd çıktı; içindeki yönermeleri yaptım ama hiç sonuç alamadım. Senden rica etsem, sendeki cd içinden çıkan port pinleri bana yollarmısın ?

Kkmobil


 
4Y7zvA.png


http://www.thanksbuyer.com/download/A953A.pdf
 
RamerTürk çok sağol, iş yerindeyim şu an malzemeler evde. Deneyip hemen sonucu bildireceğim.
 
Testleri ilk önce tek eksende yapmanı tavsiye edeceğim.Başarılı olursan diğerlerine geçersin.Kolay gelsin.Açıklamanda motorları parelel bağladım dediğin için (Bu bu işten anladığın anlamına geliyor)motor bağlantılarını nasıl yaptığını sormuyorum.Test sonbrası tekrar görüşürüz akşam mesala...
 
Arkadaşlar selamlar,

Dediğiniz gibi önce X ekseni olmak üzere tek tek denedim hepsinde hareket var; çok sağolun :)

Hala bir iki tavsiyeye ihtiyacım var. kullandığım step motorlar: 3 adet 1.8 derece - 3 Amper - 12.6 watt çin malı moror (üstünde stepper "moror" yazıyor motor yazmıyor : ) fakirlikten mayd in çayna tabiki).

ilk sorun: mach3 ü açınca tb6600 kartından çıssslama gelmesi ve step motorlardan cızırtı gelmesi. Satıcının tavsiyesine göre 24 v 14 amp. güç kaynağı kullanmalıymışım, motorlar 12 v olduğundan düşük gerilimle çalışmak daha az riskli olduğundan; elimdeki 12 v 12 amp güç kaynağını kullanmak istedim.

Hadi ses bundan diyelim, malzemeler endüstri standardı değil ve ucuz şeyler. Ama sorun başka bir şeyde ise yapılabilcek birşey varmıdır?

Şu kısımlar da aklımı karıştırmakta, seri kullanmak mı yoksa paralel kullanmak mı daha akılcıdır?

Ve diğer sorunum :) step motorlar kalkışa geçtiğinde; hızlanma ve yavaşlama da normal dönüyor ama devamlı şekilde dönerken kilitleniyor. Tarifi zor ama, motorlar kalkerken normal, standart hızına çıkınca kilitleniyor ve yavaşlarken normal dönüyor. Sanırım bu ayarları da, tezgah haline geldikten sonra set steps per unit ayarından yapmak gerekiyor yanlışım var mı ? dipswitch ayarlarını da full step olarak ayarladım.

Vaktinizi alıyorum farkındayım, belki daha önceden çok defa konuşuldu yazıldı :) ama tb6600hq ile ilgili çok fazla kaynağa ulaşabilmiş ve mevcut kaynakları da anlayabilecek kadar bilgilere sahip değilim :) bu yüzden kafa şişiriyorum.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst