tasarruflu lambayı 12v akü ve solar ile kullanmak ?

acemixer

Üye
Katılım
14 Ocak 2014
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
38
merhabalar. bir odanın kullanımı için en azından 30 w lık tasarruflu bir ampulu kullanmak üzere 12v luk bir akuyle güneş enerjisinden yararlanmak kaydiyle nasıl bir kurulum yapmamız gerekir ? en azından güneş enerjisini bütün ev için kullanmak isteyenler için iyi bir başlangıç olacağını düşünüyorum. bunun için neler gerekli ve de maliyeti ortalama nedir fikirlerinizi bilgilerinizi bekliyorum teşekkürler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Tasarruflu ampülün 220V ile çalışması nedeniyle aküden 220V AC dönüşümü yapmak için bir inverter cihazı gerekecektir. Ancak amacınız aydınlatma ise doğrudan 12V dc ile çalışan led ampül almanız daha mantıklı hem inverter için masraf ve enerji tüketimine gerek olmaz hem de aküyü daha tasarruflu kullanırsınız. Ancak başka tür cihazlar da kullanmak isterseniz örneğin cep telefonu şarjı, tv vs. o zaman şu sayfadaki paket sistemlerden biri işinizi görecektir (ürün özelliklerine bakarak hangisinin ihtiyacınıza uygun olduğuna karar verebilirsiniz):

Güneş Paneli Paket Sistemleri
 
tasarruflu ampul yerine led ile aydınlatma yapsan daha iyi olmaz mı invertör kullanmamış olursun.2-3 metre ledi ince bir boruya sar al sana led florasan.Ben bunu 20 watlık florasan ampul içine yerleştirildiğini görüm ve iyi de bir aydınlık veriyordu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst