24 v inverteri 12v akü ile kullanmak

mhsnlg

Üye
Katılım
2 Tem 2021
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
37
merhabalar,
foruma yeni üye oldum ve bu ilk mesajım.
forumda ve internette yaptığım araştırmalar sonucu bağ evi için güneş paneli sistemi kurmaya karar verdim.
bunun için;
MEXXSUN Tam Sinüs Inverter Çevirici Invertör 1000 W Watt 12 V Volt
PoyrazGlobal 30a Mppt Solar Güneş Paneli Akü Şarj Kontrol Cihazı 12/24 30 MPPT
Volt 12 V 200 Ah Jel Akü Deep Cycle Nanocarbo

ürünlerini ve 2 adet 165 watt panel sipariş ettim.
ancak inverter olarak firma bana "Lexron 3kw 3kva Invertör 3000 Watt 24v Volt " göndermiş. gönderdikleri ürün çok daha pahalı ve akıllı inverter olarak geçen bir model. yani sanırım. durumu trendyola bildirdim ancak elektronik ürünlerde, ürün kutusu açıldıktan sonra iadenin problem olduğunu belirttiler. iade olamayabileceğini söylediler.

sorum şu: olur da firma geri iadede problem çıkarır ise, ben bu inverter ile 12v aküyü kullanabilir miyim? kullanamayacak isem, onu iade edecem. en azından kutusunu açmadım henüz. bir de sanırım bu inverter ile, mppt kontrol cihazına gerek kalmıyor. doğru mudur bu bilgi?

şimdiden teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Eger iade edemezseniz aldıgınız akünün aynısından birtane daha alın ve seri baglayarak 24 volt a çıkarın ve sisteminizi 24 volt olarak kurun.Akü sayınızın fazla olması daha faydalı,şarj deşarj sayısı düşer ve sisteminiz daha iyi çalışır.
 
Aynı seri aküden 1 tane daha aldıktan sonra 165w panellerinizi ve akünüzü de seri bağlamanızı öneririm. Bu şekilde sistem tam 24v olur.
 
Bence siparişleri karıştırmışlar. Sizin sipariş ettiğiniz de başkasına gitmiş olabilir. Firmaya da ulaşarak sipariş ettiğinizi göndermelerini, lexron'u da iade edeceğinizi söyleyin. İhtiyacınızı karşılıyorsa bence tasarladığınız sistemi bozmayın. Keyfi olarak size üst model bir ürün gönderilmez. Üstelik biri 12 volt diğeri 24 volt!
 
öneriler için çok teşekkürler. 2. bir akü almak iyi olurdu ancak elimdeki zaten 200 ah, ikincisini almak ihtiyacımı ve bütçemi aşar. bu nedenle olmaz gibi. o yüzden dendiği gibi inverteri iade için gönderip yeniden 12v bir inverter sipariş ettim. umarım iadede sorun yaşamam, gerçi almazlarsa da aldığım fiyatın üstüne satarım bir şekilde :)
sonuç itibari ile bu akıllı inverter ile 12 v akü kullanılamıyormuş. tekrar teşekkürler.
 
Değişimde sorun çıkarsa en azından günah sizden gitmiş olur. Aküyü de 2x100Ah akü ile değiştirebilirseniz 24 volt sisteme geçebilirsiniz. Hem aküleri hem panelleri seri bağlarsınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,856
Son üye
teslasarmali

Yeni konular

Geri
Üst