Türkiye’de Teknik Resim çizerken hangi programlar kullanılıyor?

Emrah

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
21 Haz 2007
Mesajlar
842
Puanları
131
Sn.Arkadaşlar,
Türkiye’de Teknik Resim çizerken hangi programlar kullanılıyor? Fiyatlarını ve kullanılma sebeplerini hakkında bilgisi olan varmı,sizce hangileri programlar kullanılıyor ve tercih sebepleri neler ?
Saygılarımla...
 
Son düzenleme:
sn.€mrah
programdan kastın biz elektrik-elektronikcilerin kullanığımı yoksa mimarlardamı..

ben
autocad
idecadmimari --5000ytl
eaglecad
proteus

sorduğun buysa
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sn.korkmaz_design,
Türkiye’de Teknik Resim çizerken kullanılan programların tümü ve fiyatları hakkında bilgiye ihtiyacım var.Bana bu konuda yardımcı olunursa eger çok sevinecegim.
Saygılarımla...
 
Son düzenleme:
arkadaşlar paint programıyla da pekala teknik resim çiziliyor. Şimdi bazıları belki hafife alabilir ama mesela 3 boyutlu çizim mi yapacaksınız 3 farklı açıda çizgi çiziyorsunuz sonra da bu 3 çizgiden hangisi işinize yarıyorsa seçip ctrl tuşuna basarak (ctrl tuşu kopyalamaya yarıyor) çizimi devam ettiriyorsunuz gerçekten çok pratik oluyor. Ama tabiki daha profesyonel çizim programları vardır

"ctrl+c tuşu kopyalama işini gerçekleştirir."

€mrah
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaşlar benim bildiğim autocat programı var projeci arkadaşlar var bu programı kullandıklarını gördüm ve buna benzer programlar da var indir com veya diğer program indirme sitelerinden temin edebilirsin tabi tam sürümlerini istiyorsan bildiğim kadarıyla onlar ücretli
Teknik Resim konusunu Güzel Sanatlar forumunda inceleyiniz. ... Bu tür çizimler için SolidWorks, Autodesk Inventor ve CATIA gibi programlar kullanılır. ...
 
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ederim,bu soruyu sormamdaki amaç;
Türkiyede teknik resimle ilgili hangi programlar kullanılıyor (elektrik,makina,elektronik,bilgisayar,mimari v.s.,ne kadar ücret satılıyor ve bunların arasındaki kullanım ve seçim farkları nelerdir.
Autocad in en iyi çizim programı oldugunu bende biliyorum fakat detaylı bilgiler lazım bana bu konuyla ilgili.
Saygılarımla...
 
Merhaba arkadaşlar,
Konuyla ilgili yorumlarınızı beklemekteyim,herkese başarılar diliyorum.
Saygılarımla...
 
Arkadaşım benim gördüğüm kadarıyla elektrik tesisat proje çizimlerinde eskiden autocad piyasaya bir hayli hakimdi. Ama şimdi alternatif bir sürü program çıktı. Ben olsam ucuz ve kolay kullanımlı olanı tercih ederim. Autocadin fiyatı 4000 dolar falan bildiğim kadarıyla..

3 boyutlu çizimde bizim şirkete makina parçalrının çizimini yapacak birilerine bakmıştık. Adam solidwork ile çiziyordu ama istersek autocad ile de çizebileceğini söylüyordu. Bizim işimizi ikisi de görüyordu. Uluslararası standartları sağlamak için istiyorduk çizimleri.
 
Otomotiv firmasında çalıştığım için otomotivcilerin ne kullandığını söyleyebilirim.Autocad vazgecilmez :D ayrıca Solid CATiA yeni yeni yaygınlaşmaya başladı küçük sanayilerde.Lisansları hakkında pek malumatım yok ama CATIA da kullandığın workbenchlerin fiyatını ödüyosun diğerleri kapalı oluyo,yani maliyeti düşürmek açısından iyi.O kadar çok workbench var ki çok kapsamlı bir program(yani hepsini biliyorum diyemez kimse bence)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,222
Mesajlar
915,912
Kullanıcılar
450,008
Son üye
velicetin06

Yeni konular

Geri
Üst