suyun elektrolizi

derfi

Üye
Katılım
26 Nis 2008
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
39
slm arkadaşlar suyu elektrolizi ile hidrojen gazı deneyi yapmak istiyorum lakin suyun ayrıştırılmasında hangi tel elektrot kullanılıyor. nikel kaplı çelik tel diye biliyorum ama nerden bulurum bilen varmı yada ne kullanmalıyım
teşekkürler
 
Sayın derfi arkadaşım !
Bu elektrodlar bakır ve çinkodur. Bir doğru akım kaynağının (12 v. olabilir) + çıkışına bakır, - çıkışına çinko bağlıyorsun ve enerjiyi verince bir tarafta oksijen diğer tarafta hidrojen gazı çıkmaya başlar.

Çok önemli birşey hatırlatayım, bu hidrojen öyle küçümsenecek bir şey değil. Sakın olaki hidrojene kibrit çakıp yakayım filan deme. Resmen bir alev topunun içinde kalırsın. Bu söylediklerimi bizzat denedim ve yaşadım. Eğer merakını gidermek için yapacaksan hiç uğraşma derim. Bildiğin hidrojen bombası.

Suyun hidrojeni ile araba motoru çalıştırırım gibi düşünceniz varsa bu işler öyle amatör bilgilerle olmuyor. Ben eski bir motosiklet motorunu patlattım. Elim yüzüm yandı. Su içerken bile çekinmeye başlamıştım.
 
teşekkür ederim ufak bi deneme amaçlı yapacağım deneyi. bakır kolay çinko olarak ne var kolay bulabileceğim cevabplarınız için tekrar teşekkür ederim
 
şef hocam !senin motor deneğimini geliştirmişler

http://www.yakittasarruf.net/web/index.php

ben gittim gördüm satıyorlar her arabaya oluyor
%15-%35 arası yakıt tasarrufu sağlıyor 525 ytl ye takıyorlar örnek stant yapmışlar orda suya hortum ile ayrıştırdıkları hidrojen gazını veriyorlar oda sabunlu su olduu için köpürüyor ve köpüğü çakmakla bi patlatıyor müthiş ses yapıyor.

bir sorum daha olacak
diyelim bir step motorum var ve 35 volta kadar elektirik çıkara biliyor ve ben bunu 12 volta düşürmek istiyorum sabit 12 dc volt çıkış vermesini istiyorum
12 volt dc çıkış vermesi için hangi ara elamanı koymam lazım
 
derfi arkadaşım !
Gene bu bölümde 16 voltu 12 volta düşürmek için biz de çok uğraşıyoruz. Maalesef bu konuda yardımcı olamayacağım. Kelin ilacı hesabı anlarsınya !!!...
 
ŞEF ' Alıntı:
................................... Ben eski bir motosiklet motorunu patlattım. Elim yüzüm yandı. Su içerken bile çekinmeye başlamıştım.
Şefim su içerken hidrojen bile dokunmaz :)
 
m-usta-fa ' Alıntı:
ŞEF ' Alıntı:
................................... Ben eski bir motosiklet motorunu patlattım. Elim yüzüm yandı. Su içerken bile çekinmeye başlamıştım.
Şefim su içerken hidrojen bile dokunmaz :)
Valla mustafa ustam yılan dokunmadığını biliyorum ama hidrojen çok fena dokunuyor. ;)
 
şef hocam
şöyle adaptör gibi bişey yokmu 12 vola düşürecek bişey
 
Sn.derfi elektroliz de kullanmak için iki adet bakır elektrot işini görecektir. en azından deneme için, sadece korozyona dayanıklı olsun yeterli, arkadaşların söylediği gibi iki adet kaşıkta olabilir. (Bir ara eski radyolarda bulunan varyabil kondansatörü kullanmıştım) uzun süreli kullanımıda elektrotlar eriyecektir. (Bakınız kaplamacılık)

diğer konu da ise LM2576-ADJ serisini öneririm geniş bir çalışma aralığına sahip (Giriş gerilimi) üstelik verimide normal 78xx serilerine göre çok daha iyidir. (ADJ, 5v,12v gibi serileri mevcut adj çıkışı ayarlanabilen anlamında)

Saygılar
 
elektroliz işinde gerilimden ziyade akımın önemli olduğunu belirteyim.Normalde kaplamacılıkta 500-1500 amper arsı akımlar kullanılır.Tabii size bu kadar yüksek akım lazım değil.Ama işinizi 5 volt da görür.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,252
Mesajlar
916,234
Kullanıcılar
450,072
Son üye
metin ersoz

Yeni konular

Geri
Üst