Su ya dokununca eleketrik tepmesi

ugurcocuk

Üye
Katılım
30 Eki 2014
Mesajlar
195
Puanları
1
Yaş
40
Kardeşlerim bu sabah yüzümü yıkamak için banyoda bulunan lavabonun musluğunu açtım ancak elimi böyle iğne batması gibi elektrik tepti. bu neden olabilir?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
topraklama hattını su borusuna bağlandığı için vücudunda açık yara olan yeri suya soktuğunda hafif bir kıpraşım hissedersin banada denk geldi bikaç sefer çaresi topraklamanı kontrol ettirip yeni bir toprak hattı.
 
Kardeşlerim bu sabah yüzümü yıkamak için banyoda bulunan lavabonun musluğunu açtım ancak elimi böyle iğne batması gibi elektrik tepti. bu neden olabilir?
olası nedenler statik elektrik topraklama zayıf çeşme borusuna topraklama bağlanması ısıtıcı tip cihazların şohben bulaşıkmak. çamaşır makinası gibi vb rezistanslarının gövdeye kaçak yapması size tavsiyem kak rolesi taktırıp topraklamanızıda kontrol etmeniz veya ettirmeniz olacaktır. slm
 
Arkadaşlarında belirtiği gibi topraklama su tesisatları üzerinden yapıldığında, nötür gevşekliği oluştuğu an bu durum yaşanır. Doğru uygulama, topraklama ve Kar kullanmaktır. Kar taktırana veya topraklama kontrol edilinceye kadar nötür bağlantılarınızı kontrol ettiriniz.
 
Arkadaşlarım çok teşekkür ederim bina yeni ve bina dışına çakılan bakır topraklama yerine giden kabloda sıkıntı oluşmuş çözüldü. herkese yardımları için teşekkür ederim. saygılar
 
Prizlerde sıfırlama yok ve topraklama temasıyla sorun çözüldü ise aslında sorunu gizlediniz dikkatli olun.

Statik elektrik çarpması anlık olur ve boşalmadan sonra tekrar etmez, elinizi yıkarken uzun süre ve farklı zamanlarda tekrarladıysa sürekli bir akım var demektir.

Prizlere takılı cihazlarınızın bir veya birkaçında kaçak olmalı. Su tesisatı ile bağlantılı beyaz eşyalardan başlayarak prizlere takılı olanları kontrol edin. Arıza büyür ise KAR takılı olmayan tesisatlarda TOPRAKLAMA SİZİ KORUMAZ.

Sent from my GT-I9500 using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst