Su Sıcaklığı Kontrol Devresi

alonealtan

Üye
Katılım
6 Eyl 2007
Mesajlar
13
Puanları
1
İyi günler arkadaşlar.Kuaförlerde kullanılmak üzere su sıcaklığını sabit tutacak bir kontrol devresi gerekiyor.

Çalışması şu şekilde olacak çeşme açıldığında şofbenden gelen su direk 25 derece olacak şekilde akması gerekiyor. sofbenin kazanındaki suyu bu şekilde ayarlayacak kontrol devresi tezi tasarlamam gerekiyor. yanlız detaylı bir bilgi paylaşımında bulabilirseniz sevinirim.Bilgi paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler..
 
microişlemcinin analog sinyalini kullanip örnegin 25 derece oldugunda çıkış yap yani vanayi aç diyebilirsin
 
bu dediğin sistem gerçekten zor. şohbenlerde zaten sıcaklık kontrol sistemleri var. ayrıca 25 derece nerdeyse musluktan akan suyun kendi sıcaklığına eşit. ama sen teorik olarak bir şey yapmak istiyorsan. şofbenin çıkışına 1 tane tank, sofbenden tanktakı suyu ısıtmak için bir tane plakalı eşanjör, 1 tanede su açılır açılmaz istediğin sıcaklıkta su akmasını istiyıorsan 1 tane sirkülasyon pompası 1adetde pompa üzerine termostat koyman gerekiyor. buradaki pompa sürekli çalışacak ve suyu istenen sıcaklıkta durmasını sağlayacak. sofbende tanka gelen sıcaksu boru üzerinede bir selenoid bu da termotat kapatınca kapanacak ve sofben duracak. bitirme tezi istersen böyle olur. ama daha basit bir şey istersen pompayı tankı ipyal edersin sofbenden gelen boru üzerine bir termostat koyarsın buda açılıp kapanarak sofbene kumansa eder. her iki sistermin bir birine göre avantaj ve dezavantajları ver. 2. sistemde sofben elektrikli ise sıksık aç kapa yapar ve sofbenin veya kabloların hasar görür. 1. sistemdede pompa sürekli çalışacağından elektrik faturan ısı kayıplarından dolayıda gaz veya yine elktrik faturan kabaracaktır. pratikte sofbernler için böyle bir sistem görmedim. ama büyük binalarla kullanım sıcak suyu bu şekilde hazır tutulur. ayrıva 1. sisteme 1 adette 3 yollu vana koyman gerekir buda termostat kapatıp sofbenden gelen sıcak su kesilince suyu kendi arasında çeirmek içindir. bilmem anlatabildimmi
 
bu plakalı eşanjörün çalışması hakkında daha detaylı bilgi verimisisiniz. sanırım 2 giriş 2 çıkış var bunda. yada iki ayrı depodaki akışkanlar arasında ısı alışverişimi saglıyor. yanı mavinin biri giiriş biri çıkş kırmızının biri giriş biri çıkışmı oluyor??
 
Bu eşanjörler ısı iletiminde kullanılır. Daha önceden devreye aldığım ısı gerı kazanım sisteminde kullanılmıştı. Devreye aldığım projede 1 atık su girişi 1 atık su çıkışı, 1 temiz su girişi 1 temiz su çıkışı vardı. Burasa atık suyun ısısı temiz suya aktarılıyor. Buradaki her bir levhaların içinden su geçişi sağlanarak sıcak suyun ısısının en verimli şekilde soğuk suya aktarılması sağlanıyor. Levhalardaki su geçişi sırası ile bir sıcak su, bir soğuk su olarak sağlanmakta.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,336
Mesajlar
916,798
Kullanıcılar
450,178
Son üye
Esat YILDIZ

Yeni konular

Geri
Üst