Stor perde otomatik yapma

n3trox

Üye
Katılım
21 Ara 2022
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
28
Arkadaşlar merhaba,

Evimde bulunan stor perdelere motor takarak otomatik hale getirmek istiyorum. Bu nedenle hangi motoru seçmeliyim her hangi bir devre kartı tarzında bişey kullanmam gerekir mi hangi malzemelere ihtiyacım var bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Teşekkürler
 
Bu işler için stor profili içine giren ve profil çapına uygun seçilen motorlar var. Birde stor zincirini çevirmeye yarayan motorlar var. Manuel stor anahtarı ile yukarı aşağı kumanda edilebildiği gibi, güncel olarak akıllı ev sistemleri ile uyumlu, cep telefonundan yönetilenleri de var. Motorun olduğu yerde enerji ihtiyacı var. Daha önceden sıva altından bu amaçla bir alt yapı yoktur muhtemelen. Enerji ihtiyacını ve motorun konumlandırması faktörlerini estetik unsurları göz önüne alarak tercih etmelisiniz. Sonoff,Tuya, Zigbee gibi uygulamalar ile çalışanları tercih etmenizi öneririm.
En temizi stor profili çapına uygun akıllı bir motor almanızdır. ortalama 1000 TL
 
Yorumunuz için teşekkür ederim aslında bahsettiğiniz şeyi motor alarak kendim yapmak istiyorum motorlardan anlamam örn. Fırçalı,fırcasız,Dc motorlar gibi hangisini tercih etmeliyim onu merak ediyorum kontrol etmek içinde basit bir devre
 
Her türlü motorla yapabilirsin. Motora göre donanım seçersin. 230V AC ile çalışan bir motor ile işi halledeceksen direk panjur anahtarı ile kumanda edersin. DC düşük gerilimli bir motor kullanacaksan 230 V AC yi gerekli gerilim seviyesine düşürecek bir adaptör ve anahtar gerekli olur. Motor gücü ve deviri uygun olmalıdır. Eski şarjlı tornavida, matkap motorlarını şanzımanları ile birlikte kullanabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,755
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst