Step Motor Ve redüktor secimi.

apomavi

Üye
Katılım
31 Eki 2017
Mesajlar
7
Puanları
1
Bir makinemizde hali hazırda kullanmıs oldugumuz dc motor ve redüktor çifti bulunmakta. Bu motor redüktor yardımı ile dikey bir dişli mili çeviriyor o da yükü aşağı yukarı hareket ettiriyor. Ben bu dc motora hassas konumlandırma yapmak istiyoruz ama ne yaptıysak istediğimiz sonucu elde edemedik. Dc motorun uçlarını kısa devre yaparak frenleme yaptık plc uzerınden kontaktoru kontrol edıp lakın yıne de 0.5 mm lik bir sapma oldu. röle çıkışlı plc uzerınden lineer cetvelden deger okuyup istediğimiz konuma motor gelince kontaktore cıkıs verıp motoru durdurup uclarını kısa devre ıle frenliyoruz ama olmuyor. Bu dc motorun yerine bir step motor, sürücü alıp PLC ile hassas konumlandırma yapmayı düşündüm lakin uygun step motor ve redüktör seçiminde desteğinize ihtiyacım var. Teknik bilgileri paylaşmak istiyorum sizlerle. Bu bilgiler neticesinde aynı sistemi aynı güçte step motor ile hassas konumlandırma yapacagız. Bu dc motor ve reduktor cıftının bilgilerine gore bunların yerıne muadili bir step motor ,sürücü ve reduktor koymak istiyorum. Şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ederim.

Reduktor Tahvili: 1 / 20

DC MOTOR BİLGİLERİ:

59447
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Merhaba.Bütçeniz nedir bilmiyorum ama servo motorda kullanabilirsiniz.Kullandığınız plc markası nedir?Plc tipine göre pto çıkışlı modül almanız gerekebilir.Motor içinde yine nominal 400w bir step motor veya servo motor kullanmanız yetecektir. 400W bir motordanda 1.27 Nm tork elde edebilirsiniz.Şu an kullandığınız redüktör ile 55 Nm civarı bir tork elde ediyorsunuz. Ancak sizin motor 1400 devir.Alacağınız motor 3000 rpm olduğunda bu oran yarıya düşecektir.Buna dikkat edin.Seçimi yaparken redüktör çıkışından alacağınız torku hesaplayın mutlaka.Aksi takdirde yükü hareket ettirmede zorlanabilirsiniz.Yeni alacağınız motor ile redüktör bağlantılarını ve flanş bağlantılarının uyumuna da dikkat edin bence.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,903
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst