S7-1200 ve TB6600 step motor sürücü

Katılım
27 Ocak 2021
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
28
S7-1200 PLC ile TB6600 step motor sürücü devresinde sürücü de herhangi bir hata olduğunda ben bunu PLC den nasıl anlayabilirim veya bir LED bağlayıp hata olarak kullanıcıya nasıl aktarabilirim?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Sürücünün üzerinde bir alarm ledi var zaten. İçini açmadan dediğini yapmak zor. İçini açıp o ledi yakan sinyali kullanabilirsin en pratik yol bu.
 
sürücünün üstende 2 tane ışık var ikisi de sürekli yanıyor
 
Birisi power ışığı yani hep yanacak diğeri alarm ışığı sürücü hata durumunda onu yakar. Şu an motor bağlı değilse ikisininde yanması normal.
 
hocam peki hata kontağı olan bir step motor sürücü önerebilir misiniz?
 
Hocam öyle bişey duymadım hiç zaten gerek yok. Sürücü motor sargılarındaki akımı izler hareket sinyali varken hiç akım yoksa veya aşırı akım çekerse hata sinyali üretir. Ledi söküp yerine bir çift kablo lehimlemek çok zor olmasa gerek.
 
Hocam sürücü hataya düşünce LED ler üstünde 1.8V görüyorum kablo lehimlemek dert değil yani bu değeri 24V a dönüştürmem gerekiyor ki PLC ye aktarabileyim
 
Hocam bi transistör senin işini görür, yada bi röle kartı
 
Hatadan ne kastediliyor?
Motor bağlı değil, veya sargı kısa devre gibi birşeyi ancak TB6600 ün kullanıldığı devrede özel bir önlem alındıysa anlayabilirsiniz.

IC olarak TB6600'ün step kaçırma veya kısa devre vs. anlayabilme özelliği yok.
Step kaçırma içinde TB6600 ile en fazla motora bir enkoder takılıp , MO pini ile senkronize olması izlenebilir. Ek önlemler gerekir.
Devreye göre değişir yani.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst