rpc
Üye
MerhabaMerhaba
attığınız kütüphaneyi kullanarak motoru sürmeyi denedim yine çalışması çok sıkıntılı patır patır sarsıntılı şekilde çalışıyor motor.. motormu arızalı diye tekrar DELTA DVP28SV plc ile dendim motor yağ gibi akıyor.
bağlantılar mı sıkıntılı diye baktım.İkisi arasındaki tek fark DELTA da plc çıkışlarını Dir- ve pul- ye bağlayıp ortak ucu + yapıyorum.
Panasonicte ise çıkışları Dir+ ve Pul + ya bağlayığ ortak ucu - alıyorum. Panasonicte step motor kontrol edebilmek için DELTA da bulunan dplsy komutu ile benzer çalışan bir komut bulunmuyormu acaba.?
benimde elimde AFP0RC16MP PLC var bir adet step motor sürmek istiyorum yapmak istediğim uygulamayı daha once delta plc ile başarılı bir şekilde gerçekleştirdim panasonic içinede birkaç döküman inceledim. Pulsoutput_Jog_FB ve Pulsoutput_Trapeziodal_FB kullandım.
Pulsoutput_Jog_FB ile ileri yönde Y0 puls çıkışı geliyorken geri yönde çalışma yapmak istediğimde data blogun Execute ve Reverse girişini aktif ediyorum ancak plc fiziksel çıkışlarına baktığımda yalnızca Y1 çıkışı alabiliyorum.
Pulsoutput_Trapeziodal_FB kullanmak istediğimde TargetValue yazdığım puls miktarı sonunda motor duruyor ancak bitti sinyali yada biti nasıl almam gerektiğini bulamadım.
Doğru data blokları mı kullanıyorum net olarak bilemiyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz. Panasonic Destek