Fp0h plc step motor kontrol sorunu.

Merhaba

attığınız kütüphaneyi kullanarak motoru sürmeyi denedim yine çalışması çok sıkıntılı patır patır sarsıntılı şekilde çalışıyor motor.. motormu arızalı diye tekrar DELTA DVP28SV plc ile dendim motor yağ gibi akıyor.

bağlantılar mı sıkıntılı diye baktım.İkisi arasındaki tek fark DELTA da plc çıkışlarını Dir- ve pul- ye bağlayıp ortak ucu + yapıyorum.

Panasonicte ise çıkışları Dir+ ve Pul + ya bağlayığ ortak ucu - alıyorum. Panasonicte step motor kontrol edebilmek için DELTA da bulunan dplsy komutu ile benzer çalışan bir komut bulunmuyormu acaba.?
Merhaba
benimde elimde AFP0RC16MP PLC var bir adet step motor sürmek istiyorum yapmak istediğim uygulamayı daha once delta plc ile başarılı bir şekilde gerçekleştirdim panasonic içinede birkaç döküman inceledim. Pulsoutput_Jog_FB ve Pulsoutput_Trapeziodal_FB kullandım.
Pulsoutput_Jog_FB ile ileri yönde Y0 puls çıkışı geliyorken geri yönde çalışma yapmak istediğimde data blogun Execute ve Reverse girişini aktif ediyorum ancak plc fiziksel çıkışlarına baktığımda yalnızca Y1 çıkışı alabiliyorum.
Pulsoutput_Trapeziodal_FB kullanmak istediğimde TargetValue yazdığım puls miktarı sonunda motor duruyor ancak bitti sinyali yada biti nasıl almam gerektiğini bulamadım.
Doğru data blokları mı kullanıyorum net olarak bilemiyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz. Panasonic Destek

Merhaba
benimde elimde AFP0RC16MP PLC var bir adet step motor sürmek istiyorum yapmak istediğim uygulamayı daha once delta plc ile başarılı bir şekilde gerçekleştirdim panasonic içinede birkaç döküman inceledim. Pulsoutput_Jog_FB ve Pulsoutput_Trapeziodal_FB kullandım.
Pulsoutput_Jog_FB ile ileri yönde Y0 puls çıkışı geliyorken geri yönde çalışma yapmak istediğimde data blogun Execute ve Reverse girişini aktif ediyorum ancak plc fiziksel çıkışlarına baktığımda yalnızca Y1 çıkışı alabiliyorum.
Pulsoutput_Trapeziodal_FB kullanmak istediğimde TargetValue yazdığım puls miktarı sonunda motor duruyor ancak bitti sinyali yada biti nasıl almam gerektiğini bulamadım.
Doğru data blokları mı kullanıyorum net olarak bilemiyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz. Panasonic Destek

Panasonic’in standart motion control Fonksiyon Blokları, FB’leri: şunlar:

PulsOutput_Jog_FB: Sürekli ileri/geri jog hareketi (başlat/bitir).
PulsOutput_Trapezoidal_FB: Belirli bir hedef pulse kadar trapezoidal hız profiliyle hareket (konumlama).
PulsOutput_S_Curve_FB: Daha yumuşak hızlanma/yavaşlama.

PulsOutput_Jog_FB’deki Y0 / Y1 farkı:
Panasonic’te Y0 pulse (PULSE output),
Y1 yön (DIR output) olarak çalışır.

Yani ileri / geri seçimini Reverse girişinden değil, Y1’in seviyesinden görmen gerekir.
Delta’da genellikle CW pulse – CCW pulse ayrı ayrı çıkış verilir.
Panasonic’te ise bir pulse ve bir yön mantığı vardır.
O yüzden “geri yönde Y1 çıkışı alıyorum, Y0 yok” gibi görünüyor.
Aslında Y0 her iki yönde de puls üretir, Y1 sadece yön bilgisini verir.

Motor sürücünü Pulse/Direction ise direkt kullanabilirsiniz (çift modlu ise o mosa alın)
PLC’de Y0 Pulse olarak, Y1 DIR olarak bağlayın..

Merhaba rpc, AG Mehmet

Birçok yeni plc modelinde PLC nin çıkışlarının Puls+ Direction veya CW,CCW olarak çalıştırılması mümkündür.
SAVIOR KONTROL OTOMASYON A.Ş. Youtube video kanalında aşağıdaki video yu izleyerek istediğiniz örneği yapabilirsiniz , size aldığım ekran görüntüsünde plc pals çıkışlarının nasıl Puls+ Direction veya CW,CCW ayarlandığı gösterilmektedir.
Bütün servo kontrol fonksiyon bloklarında (Jog, Home,Trapezoidal kontrol vb.) bu özellik dutChannelConfiguration kısmında yapılmaktadır.

iyi çalışmalar
1758219522462.webp

• Beğen
Tepkiler: rpc

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular